Overslaan en naar de inhoud gaan

Studente Lerarenopleiding Dans zorgt voor een onvergetelijke ervaring

Fotoreportage Grenzeloze generaties

Onze student lerarenopleiding Dans Lot Jansen organiseerde een reeks workshops rond beweging met jongeren en 65-plussers, 'Grenzeloze generaties'. Ze heeft hiermee voor eeuwig een plaats veroverd in de harten van de laaiend enthousiaste deelnemers. Ze werkten twee maanden lang toe naar een toonmoment dat plaatsvond in het Grand Café deSingel. Zie fotoreportage

In de Specifieke lerarenopleidingen Dans, Drama of Muziek leer je didactische en pedagogische technieken verbinden met wat je zelf hebt geleerd in je basisopleiding muziek, drama of dans. Je verfijnt je communicatieve en reflectieve vermogens en stemt ze af op je leerlingen. Maar om te groeien in een steeds evoluerend werkveld, moet een leraar ook breed inzetbaar zijn. Naast het deeltijds kunstonderwijs, het kunst-secundair onderwijs en het hoger kunstonderwijs behoort dus ook de kunst-educatieve sector tot het mogelijke werkveld.

Dit project 'Grenzeloze generaties' werd erkend en ondersteund als project binnen 'Art Educator in Residence', een talentontwikkelingstraject van Musica Impulscentrum voor Muziek, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel Internationale Kunstcampus. Een innovatief format op het kruispunt van kunsten en onderwijs. Lees er hier meer over. 

Gerelateerde artikels