Overslaan en naar de inhoud gaan

Silverrun trappenloop breekt records

Silverrun AP project studenten communicatiemanagement 3

1920 treden, 222 enthousiaste lopers en de 3 Silvertoptorens: dat is in een notendop de Antwerpse Silverrun, die op 10 juni voor de vierde keer plaatsvond. De unieke trappenloop heeft niet enkel een sportief doel. Het initiatief is er ook op gericht sociale huisvesting in de kijker te zetten. Zeven laatstejaarsstudenten communicatiemanagement van AP namen de organisatie in handen.  

Uniek in Vlaanderen

De Silverrun is ondertussen een vast begrip in Vlaanderen. Hij is dan ook enig in zijn soort en vindt plaats op een unieke locatie: midden in een sociale woonwijk, de Silvertoptorens langs de Antwerpse Ring. De organiserende partners (sociale huisvestingsmaatschappijen Woonhaven, ABC en De Ideale Woning, de stad Antwerpen en AP Hogeschool) willen deelnemers en bezoekers in aanraking brengen met sociale huisvesting. Fons Duchateau, Antwerpse Schepen van Wonen: "We merken nog steeds dat er een verkeerd beeld bestaat over sociale huisvesting, een beeld dat gevormd wordt door onwetendheid. Daarom zochten en vonden we een originele manier om mensen eens een dag te laten vertoeven in een sociale woonwijk." En daarin is de organisatie zeker geslaagd, want zowel qua lopers als bezoekers werden dit jaar alle records gebroken. 

Trappen, foodtrucks en circus 

Team organisatie 2.jpgDe praktische organisatie van de Silverrun lag ook in 2018 in handen van een gedreven team studenten communicatiemanagement van AP. Hun takenpakket hield heel wat meer in dan de gebruikelijke praktische en logistieke bezorgdheden van een loopwedstrijd. Zo gingen ze lang op voorhand op zoek naar de nodige sponsors en engageerden ze heel wat vrijwilligers om op het event een handje te komen helpen. Ook zorgden ze voor randanimatie en uitgebreide catering. Ten slotte konden een creatieve communicatiecampagne en de nodige PR-activiteiten natuurlijk niet ontbreken. Zelfs na al dat harde werk blikken de studenten tevreden terug: “We zijn erin geslaagd jong en oud, lopers en niet-lopers te plezieren met talrijke activiteiten. Naast de trappenloop voorzagen we ook een live concert, circus van Ell Circo d’ell Fuego, kindergrime en een goochelaar. Zo werd het voor iedereen een leuke dag tussen de Silvertoptorens.”, aldus laatstejaarsstudente Daisy Verstraeten.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Silverrun_collage.jpg

Resultaten

En dan natuurlijk de resultaten. Deelnemers konden zich opgeven voor drie categorieën: één toren solo, drie torens solo of drie torens in groep, waarbij de lopers elkaar in estafette aflosten. Zowel voor één toren solo als drie torens solo kwam bij de mannen een student van AP uit de bus, respectievelijk Joran Meys, student Secundair Onderwijs en Thijs Vissers, student Logistiek Management. Proficiat met deze mooie prestaties! Een speciale vermelding gaat ook naar de 48 brandweermannen uit vier Antwerpse en Brusselse korpsen die volledig in uitrusting (!) de torens voor hun rekening namen.

De Silverrun vindt in 2019 plaats op zondag 9 juni. Interesse om mee te doen? Kom als eerste te weten wanneer je kan inschrijven op de Facebookpagina van Silverrun

Bekijk de reportage van ATV over de Silverrun. 

Gerelateerde artikels