Overslaan en naar de inhoud gaan

'Sharing AP-Midwifery Knowledge and Expertise' tot in Orlando

NWH 2018 3

Luka Van Leugenhaege, lector-onderzoeker Vroedkunde, en Eveline Mestdagh, opleidingshoofd Vroedkunde, waren te gast op de eerste editie van het 'Nursing World Congress and Health Care 2018'. Een internationaal platform waar academici, onderzoekers en lectoren van over de hele wereld samenkomen om de resultaten van hun onderzoek te delen. 

Het congres biedt de deelnemers de kans om kennis te delen en om dieper in te gaan op recente innovaties, trends, bezorgdheden, uitdagingen en mogelijke oplossingen binnen de zorgsector.

Zo bracht Luka de mooie resultaten van haar praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek over kwetsbare zwangerschappen. Zij ontwikkelde - samen met collega's Inge, Valérie, Saskia, CarolineMiek en Britt - de tool 'embrace'. Deze tool maakt het mogelijk om kwetsbaarheid tijdens de zwangerschap vroeger te signaleren, om communicatie te optimaliseren en om kwetsbare zwangere vrouwen een zorgtraject op maat te kunnen aanbieden. 

Eveline presenteerde maar liefst twee van haar onderzoeksprojecten over proactief gedrag in de verloskunde, waar ook de studenten, lectoren en al de stakeholders van de opleiding Vroedkunde al deel van uitmaken. De toehoorders waren 'impressed', de sprekers zeer voldaan met alle informatie die ze opgedaan hebben. Resultaten en ideetjes hiervan zullen snel merkbaar zijn in de opleiding Vroedkunde, want inspelen op de actualiteit van vandaag, daar staan we garant voor!

Gerelateerde artikels