Overslaan en naar de inhoud gaan

Robine vond haar match in het graduaat Marcom-support 

graduaat marketing- en communicatiesupport ap hogeschool antwerpen

Waar een wil is, is een weg. Nadat 2 eerdere bacheloropleidingen niet echt wilden lukken, vond Robine Verwilt (23) in het graduaat Marketing- en Communicatiesupport eindelijk de opleiding die écht bij haar paste. Ze behaalde vlotjes haar diploma en bewijst dat je soms al eens een extra omweggetje moet nemen om je doel te bereiken.  

Waarom heb jij voor het graduaat Marketing- en Communicatiesupport gekozen? 

Ik heb eerst twee bacheloropleidingen geprobeerd (Rechtspraktijk en Communicatiemanagement), maar heb geen van beide afgemaakt. Ik had altijd heel veel herexamens, waardoor de moed me na een tijdje in de schoenen zakte. Net toen ik op het punt stond om volledig te stoppen met studeren, ontdekte ik het graduaat Marketing- en Communicatiesupport. Hoewel het studeren niet zo vlot liep, wist ik wel dat ik écht graag iets met communicatie wilde doen. Het graduaat Marketing- en Communicatiesupport (b)leek de perfecte opleiding.  

Waarom zou jij het graduaat Marketing- en Communicatiesupport aanraden? 

In een graduaat kan je zonder leerkrediet starten. Dat was voor mij een enorm pluspunt, want door mijn twee eerdere pogingen om een bachelor te behalen had ik niet veel leerkrediet meer over. Hierdoor ervaarde ik minder druk om te presteren en voelde ik me veel meer op mijn gemak.  

Ook het persoonlijk contact was helemaal mijn ding. De klasgroepen zijn niet te groot waardoor je snel een goede band krijgt met je medestudenten én lectoren. De lectoren zijn erg betrokken en behandelen je als een gelijke. Dat vind ik heel belangrijk en hierdoor voelde ik me ook meteen thuis. Zo durfde ik bijvoorbeeld zelf vaker vragen stellen en antwoorden geven tijdens de les. 

Tijdens deze graduaatsopleiding heb ik ook nooit het gevoel gehad dat ik niet kon volgen. De leerstof wordt op een haalbaar lestempo verwerkt. Omdat je doorheen het jaar veel opdrachten krijgt, zijn je punten ook niet afhankelijk van één examen. Verder heb je iedere week vrije momenten waarop er geen les gegeven wordt en je aan opdrachten kan werken of een dagje gaan werken. Als je niet zo goed lang aan je bureau kan zitten of grote hoeveelheden kan verwerken, is het graduaat Marketing- en Communicatiesupport dus echt ideaal. 

Als graduaatstudent bestaat 1/3e van je opleiding uit werkplekleren. Hoe heb jij dat ervaren?  

Ik heb tweemaal de kans gekregen om te werkplekleren bij het bedrijf icapps. Hier heb ik enorm veel geleerd. Niet alleen over hoe de bedrijfswereld in elkaar zit, maar ook over mezelf. Ik kreeg wekelijks coaching waarbij we samen doelen opstelden die ik wilde behalen: zaken die ik op professioneel vlak wilde bijleren of die ik aan mezelf nog kon verbeteren. Dankzij dit werkplekleren ben ik echt helemaal klaargestoomd om te gaan werken.  

Heb jij nog tips voor (toekomstige) studenten?  

Gewoon doen! Ik heb echt zóveel bijgeleerd. Aan het begin van deze opleiding voelde ik mij een groentje, maar de afgelopen twee jaar zijn mijn twijfels en onzekerheden helemaal weggevallen. Aarzel zeker ook niet om bij je lectoren aan te kloppen als je zorgen of problemen hebt. Zij staan altijd voor je klaar.  

Wat het werkplekleren betreft: kies een bedrijf dat je echt interesseert, want acht weken kunnen lang duren als je iets moet doet wat je niet graag doet. Op het einde van het eerste jaar kregen we een infosessie rond het werkplekleren. Daarin raadden ze ons aan om tijdig te beginnen zoeken. Omdat ik wist dat veel studenten pas bij de start van het tweede jaar in gang zouden schieten, ben ik toen in juli al mijn zoektocht gestart. Na amper 2 mailtjes kreeg ik al direct een positief antwoord van het bedrijf waar ik het liefst wilde werkplekleren! Als de lectoren zeggen ‘begin op tijd’ is dat dus echt wel waar. (lacht) Je haalt er inderdaad alleen maar voordeel uit. 

ZELF OOK INTERESSE IN HET GRADUAAT MARKETING- EN COMMUNICATIESUPPORT? 

Gerelateerde artikels