Overslaan en naar de inhoud gaan

Pick'n place vervolledigt onze assemblage-lijn!

Pick'n place

Enkele weken geleden werd een gigantische houten kist geleverd. Omdat de war on drugs nog steeds in Antwerpen woedt vreesden we even dat de, met chinese logo’s bedrukte, kist nooit tot op de campus zou geraken. Maar daar was ze dus.

Collega’s Luyts en Smets braken ze open en daar stond ze: een gloednieuwe pick-and-place. Het was héél verleidelijk, maar we laten deze eer toch maar aan collega’s Smets en Luyts

Voirg jaar haalden we al een nieuwe reflow-oven en een pcb-machine in huis, dit jaar vervolledigen we dus onze assemblage-lijn. Voortaan kunnen studenten, docenten en onderzoekers eerst hun PCB uittekenen en vervolgens frezen in de pcb-machine (ook de pasta voor de volgende stap wordt hier reeds geplaatst). Vervolgens zal onze nieuwste aanwinst de SMD- componenten op de PCB plaatsen. Dan nog enkele minuten in de reflow-oven , et voila! Een gloednieuw elektronica-apparaat staat klaar.

R2D2 zou halsoverkop verliefd worden!

Als je dan nog een stapje verder wilt gaan dan kan je ook nog een van de 2 3D-printers (6D?) gebruiken die we van de opleiding Grafische en Digitale Media in bruikleen hebben en een heuse casing maken. Dit alles zal als een mini-assemblage-lijn in het nieuwe project elektronica-lokaal geïnstalleerd staan. We kijken alvast uit naar de fenomenale creaties (en mislukkingen! die zullen er ook zijn). In de open hoek komt hij (zij?) te staan. Links de pcb-machine, rechts ervan de reflow-oven en de 2 3D printers.

Gentlemen and -women, start your creative engines!

Gerelateerde artikels