Overslaan en naar de inhoud gaan

Parkschool Ieperman een dag in handen van AP-lectoren en studenten

Schoolovername 3

Op woensdagvoormiddag 7 november heeft een team van lerarenopleiders en studenten van de opleidingen Kleuter- en Lager onderwijs alle klassen overgenomen in de Antwerpse Parkschool Ieperman. “Het is een zeer doeltreffende manier om met onze beide voeten in het werkveld te staan en dus een uitstekende vorm van professionalisering", aldus opleidingshoofd Jo van den Hauwe.

Na een succesvolle overname vorig jaar van Stedelijke Basisschool Elisabeth, stond een nieuw gemotiveerd team van opleiders en studenten - ongeveer 30 man sterk - klaar om het roer van de basisschool Parkschool Ieperman over te nemen. Alle klassen van de basisschool kregen een dagje les van AP-lectoren die volgende generaties leraren Kleuter- en Lager onderwijs klaarstomen.

“Dit betekent niet alleen een bijzondere ervaring voor de studenten", zegt opleidingshoofd Jo van den Hauwe. "Het is ook een vorm van dank voor de goede en productieve samenwerking die tussen de lerarenopleidingen en Parkschool Ieperman bestaat. Een laat cadeautje voor de dag van de leerkracht als het ware.”

De overname is een goede leerschool voor de deelnemende studenten. Zij zien op die dag de professionele skills van hun lectoren toegepast in de klas. Daarnaast geven ze zelf ook lessen, die ze intensief hebben voorbereid. Deze editie namen er ook twee studenten uit Den Haag deel aan de overname. Zij konden zo aan de lijve ondervinden wat het betekent om les te geven in een Vlaamse basisschool.

De leerkrachten in spé en lectoren van de AP Hogeschool waren tot in de puntjes voorbereid. “We hebben de lessen met een heel team van studenten en lectoren voorbereid en stonden met volle goesting klaar om er een onvergetelijke dag van te maken. Lesgeven blijft immers onze passie”, getuigt lector Brenda Froyen.

De leerkrachten van Parkschool Ieperman hadden door de overname woensdagvoormiddag op 7 november alvast de handen vrij voor een pedagogische studiedag.

Gerelateerde artikels