Overslaan en naar de inhoud gaan

Op Erasmusuitwisseling in Antwerpen

Erasmusstudent uit Southampton in Antwerpen

Ed Sawyer (20) heeft een passie voor journalistiek. In zijn thuisstad Devizes, in het Zuidwesten van Engeland, studeert Ed aan de Universiteit Solent in Southampton. Ondertussen volgt hij als Erasmusstudent les aan AP Hogeschool. Ed vertelt ons over zijn ervaring in Antwerpen.  

Voor Ed in Antwerpen studeerde was hij al enkele keren in België geweest. Toch heeft Antwerpen hem echt verrast.

Ed: “Ik wist heel weinig over België voor ik naar hier kwam, maar ik hou echt van de cultuur en de tradities. De stad Antwerpen is veel groter dan ik dacht. De mensen praten hier ook heel goed Engels. Dat maakt het enerzijds makkelijker om te communiceren en nieuwe mensen te leren kennen, maar het is ook jammer omdat ik heel graag andere talen had geleerd."

Ongelofelijke architectuur 

Ed: “Antwerpen heeft alles wat ik ervan verwacht had: een rijke cultuur, interessante mensen en vooral heel mooie architectuur. Ik hou enorm van de mix van gebouwen met een oudere stijl, zoals op de Grote Markt, en de moderne gebouwen zoals het MAS.”

“Ik wil geen 9 to 5 job”

Door zijn liefde voor muziek heeft Ed één grote droom: de wereld rondreizen als muzikant. Maar momenteel is zijn passie voor journalistiek prioriteit. 

Ed: “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de actualiteit en de verschillende aspecten van journalistiek. Zowel tv en radio als print en online journalistiek interesseren mij. Daarom wil ik graag een gevarieerde baan die me uitdaging biedt, in tegenstelling tot een 9 to 5 job.” 

Net als zijn Vlaamse studiegenoten, moet Ed als laatstejaarsstudent een stage volgen in het tweede semester. Bij AP had hij de mogelijkheid om de lessen te combineren met een stage. Wat voor hem een groot pluspunt was. Zijn stage is momenteel nog niet bevestigd, maar stiekem hoopt Ed aan de slag te kunnen als stagiair op de persdienst van een bedrijf in Brussel.

Interview, tekst en foto door studenten Communicatiemanagement voor het vak Digital Skills

Gerelateerde artikels