Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook dit is Integrale Veiligheid: onze studenten aan de slag bij Opera Ballet Antwerpen

Michael en zijn groep in actie

Op campus Spoor Noord staat november in het teken van de internationale projectweek. Samen met enkele buitenlandse partnerscholen wagen onze studenten zich tijdens die week aan verschillende uitdagende projecten. De studenten Integrale Veiligheid kregen in groep een veiligheidscase voorgeschoteld door onder meer Opera Ballet Antwerpen, Renewi en ZNA.

Laatstejaarsstudent Michael Afonin en zijn team mochten aan de slag voor Opera Ballet Vlaanderen. 

Hoe heb jij de projectweek ervaren?

Michael: “Ik heb bijzonder genoten van de ervaring. Opera Ballet Vlaanderen was een unieke en interessante werkplek. We kregen voldoende autonomie om zelf zaken bij te leren, maar werden altijd ondersteund indien we ergens mee hulp nodig hadden. De groepssfeer bleef goed tijdens het harde werken en we hebben het project afgerond met nieuwe kennis, ervaring en vrienden.”

Kon je de theorie van de lessen goed toepassen in de praktijk?

Michael: “Het is altijd fijn als de leerstof, waar je voordien zo hard voor hebt moeten studeren, als puzzelstukjes op zijn plaats vallen in de praktijk. De vele wetgevingen & gegevens die we leerden, gebruikten we nu als leidraad voor dit project. Op die manier raak je nog meer vertrouwd met de leerstof.”

Denk je dat de projectweek een meerwaarde is aan de opleiding?

Michael: “Dit project is absoluut een meerwaarde. Het bracht me als student dichter bij de werkomgeving en leerde me omgaan met tijdsdruk, nieuwe “collega’s”, … Handig voor in mijn latere werkleven.”

Lieve Vervaet, preventieadviseur bij Opera Ballet Vlaanderen, begeleidde de studenten tijdens hun internationale projectweek.

Hoever kunnen studenten theorie omzetten naar praktijk?

Lieve: “Het is natuurlijk van groot belang dat het bedrijf veel van het reilen & zeilen van de preventiedienst laat zien. In dit geval stond ik er toch wel van versteld hoe goed de studenten dit deden.”

Wanneer heb je zelf beslist om preventieadviseur te worden?

Lieve: “Als bedrijfsverpleegkundige bij de ZOO Antwerpen en Planckendael heb ik tien jaar de arbeidsongevallen opgevolgd. Door die samenwerking met de interne preventiedienst, ben ik langzamerhand zelf doorgestroomd naar preventie. En zo kreeg ik de kans om mijn opleiding niveau II te behalen aan AP Hogeschool." 

Hoe was jouw ervaring als student?

Lieve: “Ik vond het zalig om één dag per week op de schoolbanken te zitten met andere bedrijfsmensen. Hoewel het een intensief jaartje was, heb ik het positief beleefd. De materie is nooit ‘af’ en dat maakt het juist zo boeiend. Ik moet vaak ‘out of the box’ denken en dat stimuleert me.”

Gerelateerde artikels