Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog steeds hoge nood aan nieuw talent in chemie- en farmasector

Labo Chemie
© Labo Chemie

In juni 2017 wezen we naar aanleiding van een rapport van essenscia Vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, reeds op het grote tekort aan werkkrachten in de chemie- en farmasector. Bijna 2 jaar later toont het jobevent ‘We are Chemistry’ met een recordaantal deelnemende bedrijven opnieuw aan dat je met een keuze voor de opleiding Chemie, Biomedische Laboratoriumtechnologie of Elektromechanica op 100% werkzekerheid kan rekenen in deze sector!

Recordaantal openstaande vacatures

Essenscia stelt dat uit de laatste cijfers blijkt dat er de voorbije drie jaar maar liefst meer dan 1.800 jobs bijgekomen zijn in de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences in Vlaanderen. Dat de zoektocht naar talent voor deze bedrijven steeds moeilijker loopt, blijkt uit het recordaantal van 24 sectorbedrijven dat op 20 maart in Kinepolis in Antwerpen deelnam aan het jobevent ‘We Are Chemistry’. Deze jobbeurs is de belangrijkste in Vlaanderen voor de chemie- en farmasector en is een initiatief van POM Antwerpen met de steun van provincie Antwerpen en essenscia vlaanderen. Dankzij een stevige groei, grote investeringen, de nakende vergrijzing van de huidige werknemers en de beperkte instroom van technisch en wetenschappelijk talent staat er opnieuw een recordaantal vacatures open in de chemie en life sciences.

Werken aan een betere wereld

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen benadrukt ook het maatschappelijk nut van werken in de chemie- en farmasector: “Dankzij recente investeringsprojecten van Borealis en INEOS komen er in de sector alweer 500 jobs bij. Dat is uiteraard schitterend nieuws, maar het maakt de nood aan talent alleen maar urgenter. Nochtans is werken in de chemie- en farmasector ook werken aan een betere wereld. Of het nu gaat over klimaat, over elektrisch rijden, over circulaire economie of over kankermedicijnen: de oplossingen zullen in belangrijke mate vanuit de chemie en life sciences moeten komen.”

Studeer je binnenkort af met een diploma Chemie, Biomedische Laboratoriumtechnologie of Elektromechanica op zak? Neem zeker eens een kijkje tussen de vacatures op de jobpagina van essenscia Vlaanderen.

Laatstejaars in het middelbaar en twijfel je nog over je studiekeuze? Met een keuze voor onze opleiding Chemie, Biomedische Laboratoriumtechnologie of Elektromechanica ben jij binnenkort het talent waar de chemie- en farmasector naar zoekt! Kom de opleidingen ontdekken tijdens één van onze infomomenten!

Gerelateerde artikels