Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe thuis voor Inovant en Veiligheidsinstituut op campus Lange Nieuwstraat

campus lange nieuwstraat

Vanaf januari 2023 nemen Inovant en het Veiligheidsinstituut definitief hun intrek op campus Lange Nieuwstraat. Met hun komst zal campus Lange Nieuwstraat op termijn uitgroeien tot dé hub voor professionals binnen onze hogeschool. Hiermee bouwt AP Hogeschool verder aan haar ambitie om maatschappelijk relevante expertisecentra uit te bouwen. 

De expertisecentra Inovant en het Veiligheidsinstituut maken sinds begin 2021 deel uit van AP Hogeschool, maar opereerden tot op heden nog vanuit het Coveliersgebouw in de Boomgaardstraat. Hun definitieve verhuis naar onze campus is een eerste stap in de realisatie van de toekomstige business unit ‘AP for professionals’ die het volledige aanbod voor professionals binnen AP Hogeschool zal bundelen. 

Peter Partoens, directeur Onderzoek & Dienstverlening: “AP for professionals zal optreden als matchmaker tussen het aanbod van AP Hogeschool en het werkveld. Door alle services naar professionals te bundelen, kunnen we de professionele markt beter bedienen én onze onderlinge samenwerkingen optimaliseren. Hierbij is campus Lange Nieuwstraat, dankzij z’n centrale ligging in de Antwerpse binnenstad en binnen ons huidig campusnetwerk, de ideale uitvalsbasis als hub voor professionals. Bovendien bouwen we met de komst van Inovant en het Veiligheidsinstituut als hogeschool ook verder aan onze ambitie om maatschappelijk relevante expertisecentra uit te bouwen.”

Over Inovant

Inovant is sinds jaren dé opleidingspartner voor de lokale besturen in de provincie Antwerpen. Maar ook andere organisaties binnen de non-profitsector kunnen bij Inovant terecht met al hun vragen over leren en ontwikkelen van medewerkers, teams en organisaties.

In een breed aanbod van opleidingen, collegagroepen, inspiratie- en netwerkmomenten komen onder meer wetgeving, goede praktijken, vaardigheden en nieuwe tendensen aan bod. Een praktijkgerichte en interactieve aanpak staat steeds centraal. Inovant biedt heel wat leerinitiatieven in open aanbod aan en werkt daarnaast trajecten op maat van een organisatie uit.

Ben je zelf op zoek naar een bepaalde opleiding of ondersteuning? Heb je een vraag over leren en ontwikkelen van professionals? Aarzel dan niet en geef een seintje aan de collega’s van Inovant!

Ontdek hier alles over Inovant

Over het Veiligheidsinstituut

Het Veiligheidsinstituut is een kenniscentrum rond welzijn op het werk. We richten ons op professionals die bezig zijn met welzijn op het werk zoals preventieadviseurs, veiligheids- en milieucoördinatoren en HR-professionals. Maar ook leidinggevenden en werknemers kunnen bij ons terecht voor korte of langlopende opleidingen en bijscholingen. Liever een opleiding op maat van jouw bedrijf? Ook dat is helemaal ons ding. 

Geen professional? Geen probleem! Iedereen die op zoek is naar meer informatie over welzijnsthema’s kan bij ons terecht. Onze collega’s van het informatiecentrum helpen je graag verder met je vragen. Daarnaast is het Veiligheidsinstituut een erkend VCA-examencentrum waar zowel scholen als bedrijven beroep op doen. Voor scholen voorzien we ook lespakketten en doekoffers waarmee leerkrachten in de klas aan de slag kunnen gaan rond thema’s als lawaai en brandpreventie. 

Onze ambitie is om vanuit een open en warm huis mee te bouwen aan een actief netwerk en zo mensen in organisaties tot meer welzijn te verbinden. 

Ontdek hier alles over het Veiligheidsinstituut.

Gerelateerde artikels