Overslaan en naar de inhoud gaan

“Niemand kijkt raar als ik onnozel doe. Heerlijk!”

Hanne Jespers

Het studentenleven van Astrid Brangers bestaat niet enkel uit kotfeestjes en studeren. In het weekend vind je haar aan de Chirolokalen van Waks in Zoersel waar sinds twee jaar leiding geeft aan de jongste leden, de Twinkels. Een druk leven dat ze strak organiseert: “Tijdens de week draait alles rond mijn opleiding Public Relations en Voorlichting, maar in het weekend komt de Chiro op de eerste plaats.”

Frieten op zondag
Er kruipt best veel tijd in haar takenpakket: “Elke vrijdag vergaderen, plannen, spelletjes verzinnen, de leden amuseren, … Daarnaast sta ik in voor de sociale media: Facebook, Instagram en de website. Een belangrijke functie want via die kanalen communiceren we met de ouders van onze leden. Ik post vaak foto’s zodat iedereen kan zien hoeveel plezier wij maken.”

Toch blijft haar inzet groot, en daar heeft ze een goede reden voor: “Chiro is voor mij echt een uitlaatklep. Ik kan daar onnozel doen met mijn leden, zonder dat iemand me raar aankijkt. Heerlijk! Bovendien sluiten we een zondag vaak af met frietjes eten met de hele leidingsploeg, dat zijn mijn favoriete zondagen.”

Emoties aan het kampvuur
Zonder haar schoolwerk uit het oog te verliezen, houdt ze zich ook bezig met het organiseren van enkele jaarlijkse evenementen. Zo is ze nu druk in de weer met de brunch, waarbij jong en oud kunnen komen genieten van pistolets, cake, fruitsla en nog zoveel meer. En met nog maar anderhalve maand voor de boeg, stapelt het werk zich op en neemt de stress merkbaar toe.

Elk jaar kijkt Astrid uit naar het traditionele zomerkamp weer: “Ieder jaar verdelen we de taken voor het zomerkamp onder de 21 leidinggevenden. Dit jaar sta ik in voor het afscheid van de personen die stoppen met leiding geven, en die taak valt goed mee. Dat wordt dus 10 dagen volop genieten en plezier maken.”

“Bovendien komen de Twinkels pas de laatste 5 dagen op kamp, waardoor ik de eerste 5 dagen vrij ben. Daar kijk ik stiekem toch wel naar uit!” Het kamp sluiten ze af met een groots kampvuur. “Elke leeftijdsgroep heeft voor die avond een kleine act voorbereid om de leiding te bedanken. Heel emotioneel soms…”

Kindergezichtjes
Zelfs de voorbereidingen voor de jaarlijkse chirofuif in oktober houden Astrid alweer even bezig. DJ’s boeken, vergunningen aanvragen bij de gemeente, affiches maken, … Het valt allemaal onder haar takenpakket. “Er komt elk jaar meer volk naar de fuif. Vorig jaar waren er ongeveer 1000 feestvierders. En zo veel volk zorgt voor veel stress. Als er iets misloopt die avond, komt de politie bij ons terecht. Spannend!”

Gelukkig heb ik mijn uitlaatklep bij de chiro, anders zou ik het vele werk niet volhouden. “Als ik mijn werk goed verdeel, kan ik mijn studies en hobby goed combineren. En die blije kindergezichtjes geven me heel veel voldoening!”

Geschreven door Hanne Jespers, 2dejaarsstudent Communicatiemanagement - PR en Voorlichting

Gerelateerde artikels