Overslaan en naar de inhoud gaan

Massale opkomst tijdens stage- en jobbeurs van Verpleegkunde

stage- en jobbeurs VK 3
© stage- en jobbeurs VK

Benieuwd naar de talrijke mogelijkheden van een job in de zorg? De opleiding Verpleegkunde organiseert om die reden jaarlijks een stage- en jobbeurs voor haar studenten. Begin februari markeerde de tweede editie van dit belangrijke event. Voor de eerste keer werden ook studenten van andere opleidingen uit het departement Gezondheid & Wetenschap uitgenodigd om deel te nemen.

7 domeinen vertegenwoordigd

De beurs is een belangrijk onderdeel van de opleiding Verpleegkunde, waar studenten de kans krijgen om in contact te komen met een breed scala aan partners uit het werkveld. Eerste- en tweedejaars kunnen op zoek gaan naar een stageplek, terwijl derdejaarsstudenten de mogelijkheden van hun contractstage kunnen bespreken. Vierdejaars hebben zelfs de kans om de job van hun dromen te vinden.

Niet alleen ziekenhuizen waren aanwezig maar ook heel wat partners uit andere sectoren stonden paraat, waaronder ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, laboratoria, enz. Naast de grote organisaties kregen ook kleinere organisaties de kans om hun naamsbekendheid te vergroten. Kortom, de zeven domeinen van de gezondheidszorg waren vertegenwoordigd op de beurs. Zo kregen studenten de kans om een weloverwogen keuze te maken voor hun toekomstige loopbaan. 

Perfecte wisselwerking

Net als bij de eerste editie wordt de beurs gezien als een waardevolle kans om de verwachtingen van zowel aanbieders als studenten beter op elkaar af te stemmen. Beide partijen kunnen uitvoerig kennismaken met elkaar en op termijn kunnen er meer stageplekken op maat geboden worden, wat bijgevolg teleurstellingen voorkomt langs beide kanten tijdens de stage.

Zowel bij het werkveld als bij de studenten klinken dan ook positieve kreten. Julie D’Archambeau, Adjunct Hoofdverpleegkundige Operatiekwartier van GZA, hoopt alvast veel studenten te verwelkomen in hun ziekenhuis: “We waren als mentor aangenaam verrast door de sterke en grote opkomst”.  In haar enthousiasme wordt ze bijgestaan door Benjamin Schelstraete, tweedejaarsstudent Verpleegkunde: “Pas op de stagebeurs heb ik gemerkt hoe breed ons werkveld is”, voegt hij toe. “We hebben gigantisch veel geweldige keuzes."

AP Hogeschool gaat prat op ‘Laat zien wat in je zit’. En dat is precies wat deze stage- en jobbeurs beoogt: de studenten de kans geven om te laten zien wat ze in huis hebben en hun kwaliteiten te tonen aan potentiële stageplekken en werkgevers.

Een greep uit het assortiment: De Veldekens, AZ Monica, Bethanië, UPC Duffel, Woonzorg, De Buurt, Klavier, Zevenbergen, Altrio, Elyana, ZNA, RevArte, GZA, De Dennen, Amate, FPC Antwerpen, GO! CLB, RevaPulderbos, Centrum voor Medische Analyse, AZ Klina, UZA, AZ Voorkempen, AZ Rivierenland, Zorgbedrijf Antwerpen, Rode Kruis, Multiversum, AZ Sint Maarten en Ontzorg.

Gerelateerde artikels