Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatstejaarsstudenten Communicatie maken van 24e Video Experience Day groot succes

Video Experience Day 2023 2

Op dinsdag 6 juni 2023 vond in Kinepolis Brussel de 24ste editie van de Video Experience Day plaats. Dit groots evenement, een co-organisatie tussen Kanaal Z en een groep van 15 laatstejaarsstudenten Communicatie van AP Hogeschool, bekroont jaarlijks de beste corporate video’s in tien verschillende categorieën. Daarnaast is het voor videoproducenten, communicatieprofessionals, marketeers en bedrijfsleiders dé plek om te netwerken en kennis op te doen over corporate video in België.

Met 179 ingezonden video’s en 311 geregistreerde bezoekers was de Video Experience Day 2023 een groot succes. De aanwezige professionals uit diverse marketing- en communicatiedisciplines kregen dan ook een goedgevuld programma voorgeschoteld. Zo konden ze zich volop laten inspireren door de nieuwste trends in corporate video tijdens bijvoorbeeld een panelgesprek over videocommunicatie voor employer branding.
 
Tijdens de afsluitende awardshow bekroonde een jury van 14 video- en communicatiespecialisten in totaal 10 winnaars uit verschillende categorieën. Niet alleen laureaten als NMBS, Lantis en FOD Sociale Zekerheid blikken tevreden terug op deze editie. Ook onze studenten zijn enorm fier op hun bijdrage aan de organisatie van dit evenement. “Dit project was de kers op de taart van mijn opleiding”, besluit student Lowie Vaerman.

De Video Experience Day is een unieke ervaring waarbij je als student van A tot Z mag meewerken aan een professioneel evenement. “Je ziet alle theorie uit de opleiding tot leven komen”, zegt Romy Piek. “Het leuke aan het project is dat het enorm veelzijdig is. Aan de ene kant is het heel creatief, maar aan de andere kant ook strategisch en zakelijk.”

Wil je zelf ook de Video Experience Day mee organiseren? Ontdek alles over onze opleiding Communicatie en wie weet neem jij binnen enkele jaren de touwtjes over bij dit evenement.
 

Gerelateerde artikels