Overslaan en naar de inhoud gaan

Laat zien wat in je zit: Meet Sander

laat zien wat in je zit ap hogeschool antwerpen sander de witte

Sander is tweedejaars in de bachelor Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk en droomt van een job bij de politie. Bij AP Hogeschool zal hij tijdens zijn opleiding al kunnen proeven van de politieacademie. Maar ook buiten de school(m)uren is Sander als scoutsleider volop bezig om het beste uit zichzelf en anderen te halen. 


Wie ben je en wat studeer je? 

Ik ben Sander De Witte, 20 jaar en tweedejaars in de bachelor Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk. 

Wat heb jij in het middelbaar gevolgd? 

In het middelbaar heb ik Sociaal-Technische Wetenschappen (TSO) gedaan.  

Hoe vond jij de overstap van secundair naar hoger? 

Je moet natuurlijk altijd een beetje je draai vinden. Zeker in het begin. De manier van lesgeven, studeren, examens afleggen … is volledig anders dan in het middelbaar. Voor het vak Ondernemingsrecht heb ik onlangs examen gehad en daarvan weet ik nu al dat die mij in augustus sowieso gaan terugzien. (lacht)  

Omdat de klasgroepen aan de hogeschool of universiteit veel groter zijn, is de afstand met de lectoren ook iets groter dan met je leerkrachten in het middelbaar. Maar als je een vraag hebt, kan je altijd je lector aanspreken of een mailtje sturen. Dat is zeker geen probleem. Ik heb ook het geluk dat er veel samenhang is tussen de studenten in mijn klas. Wij vormden snel een hechte groep en kunnen ook steeds bij elkaar terecht als we hulp nodig hebben.  

Vooral corona maakte de overstap moeilijk. De materie in het hoger is sowieso zwaarder dan in het middelbaar en als je zo’n paar uur achter elkaar online les moet volgen, is het lastig om je goed te kunnen blijven concentreren. Verder had ik ook wel verwacht dat ik als student wat meer zou (kunnen) uitgaan, maar ja helaas …. (lacht) 

Waarom heb jij voor AP Hogeschool gekozen? 

Het is mijn ambitie om later bij de politie te gaan en liefst van al bij de hondenbrigade. Ik heb dan ook speciaal voor AP Hogeschool gekozen omdat je in het derde jaar van de bachelor Rechtspraktijk de keuze hebt uit 5 afstudeertrajecten, waaronder de specialisatie Crime & Justice - Police. Zo kan je als laatstejaars al een aantal vakken volgen en vrijstellingen behalen aan de politieacademie.  

Ook naast school heb jij een drukke agenda?  

Scouts en voetbal nemen vrij veel van mijn tijd in beslag. Niet tegen ons mama zeggen, maar scouts heeft voor mij eigenlijk voorrang op school. (lacht) Tijdens groepswerken ben ik niet zo de grote regelaar, maar bij de scouts wel. Ik zit in de leiding en daar komt achter de schermen veel bij kijken. Je hebt veel verantwoordelijkheden en wil gewoon dat alles in orde is zodat de kinderen een leuk weekend of kamp kunnen beleven. Ook voetbal slorpt redelijk wat tijd op: een tweetal keer per week trainen en dan regelmatig een wedstrijd op zondag. Hierdoor komt studeren soms wel een beetje in het gedrang en ben ik bijvoorbeeld ook niet bij een studentenvereniging gegaan. Ik heb er gewoon geen tijd voor!  

Wat betekent ‘Laat zien wat in je zit’ voor jou? 

Gewoon het beste in jezelf naar boven halen. Niet alleen op vlak van school, maar ook daarbuiten. Dat doe je in de eerste plaats zelf, maar ook met hulp van anderen. Als je het beste in jezelf laat zien, haal je volgens mij ook automatisch het beste in anderen naar boven.   

Heb jij nog een toptip voor (toekomstige) studenten? 

Je boeken op tijd vastpakken. Iets dat ik zelf ook meer moet doen! (lacht) Ik ben een echte uitsteller en meestal niet zo strikt met deadlines. In mijn eerste jaar had ik dan ook 11 herexamens. Mijn opleiding werkt met een modulesysteem: dat betekent dat wij telkens blokken van 6 weken les, 1 week blok en 1 week examen hebben. Je denkt ‘Oh dat valt goed mee’, maar die 6 weken zijn toch pittig! Ze vliegen voorbij, dus als je je werk niet voldoende bijhoudt, stapelt het zich snel op. 

 

Ook het verhaal van onze andere AP-gezichten ontdekken? Dat kan hier.

Gerelateerde artikels