Overslaan en naar de inhoud gaan

Integrale Veiligheid deelt kennis met buitenwereld

Integrale Veiligheid Inge Wens

Twee interviews met lectoren, bachelorproeven die opgenomen werden in het rijke archief van het Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI), onze opleiding Integrale Veiligheid zit niet stil!

Bachelorproeven bij PVI

Onze studenten Integrale Veiligheid schrijven jaar na jaar uiterst interessante bachelorproeven om het attest van Preventieadviseur niveau 2 te halen. De kennis en inzichten van onze studenten laten we niet graag onder een laag stof in ons archief liggen, maar delen we liefst met geïnteresseerde lezers. Van ‘Risicoanalyse brand’ tot ‘Opstellen van het noodplan’ en ‘Optimalisatie Intern transport’, je kan de titels terugvinden in de meest recente aanwinstenlijst van het PVI.

Lectoren aan het woord

Naast onze studenten zitten ook onze lectoren niet stil. Inge Wens, lector Milieu bij de opleiding Integrale Veiligheid verscheen met een boeiend interview op de website van VMx, de beroepsvereniging voor alle milieuprofessionals. “De opleiding Integrale Veiligheid bestaat vijf jaar en groeit jaar na jaar. Dit jaar waren er meer dan 100 studenten die de studie aanvatten. Volgens mij is het succes te verklaren door de verschillende attesten die studenten behalen in deze professionele bacheloropleiding. Zij worden niet alleen preventieadviseur, maar ook milieucoördinator niveau B en krijgen een attest voor tijdelijke en mobiele bouwplaatsen, EHBO en VCA. Momenteel zijn we de enige hogeschool die de combinatie aanbiedt, maar we weten dat andere hogescholen ook zo’n opleidingsprogramma willen samenstellen”, aldus Inge. Je leest het volledige artikel hier.

Sandra Wera, lector Beheersystemen en Ergonomie binnen de opleiding Integrale Veiligheid, verscheen met het portret van de maand op de website van de Vlaamse Ergonomie Vereniging. Zij vertelt over haar toekomstplannen met het keuzetraject Ergonomie voor de studenten Integrale Veiligheid: "Mijn toekomstplannen in de ergonomie zijn voornamelijk het verder uitbouwen van het keuzetraject voor onze studenten. Deze is in 2017 van start gegaan, de eerste cursussen zijn geschreven maar zullen de komende jaren uitgebreid en aangepast worden zodat onze studenten een grondige kennis rond ergonomie hebben om in een bedrijf als preventieadviseur aan de slag te gaan." Het volledige artikel lees je hier.

Ook nieuwsgierig naar de veelzijdige opleiding Integrale Veiligheid? Je ontdekt er alles over op deze pagina of tijdens één van onze infomomenten!

Gerelateerde artikels