Overslaan en naar de inhoud gaan

Immersive Lab organiseert Summer School rond immersive storytelling

Summer School

Om boeiende VR-belevingen te creëren is er nood aan creatieve storytelling die verder gaat dan simpele gimmicks. Daarom organiseert het Immersive Lab van AP Hogeschool deze zomer opnieuw de Summer School “Storytelling in virtual reality. An immersive encounter”, in samenwerking met Antwerp Summer University.

De editie van 2020 werd jammer genoeg geannuleerd naar aanleiding van de aanhoudende gezondheidscrisis. Nu er licht aan het einde van de tunnel verschijnt, hoopt het Immersive Lab deze zomer opnieuw deelnemers te kunnen uitnodigen om zich tien dagen lang te verdiepen in de verschillende aspecten van VR, namelijk immersie, user-centered storytelling, interactief design en 360°- video. Zowel studenten als professionals met een achtergrond in coderen, web design, game design, journalistiek, film, fotografie, literatuur of kunsten worden uitgenodigd zich in te schrijven voor deze summer school die plaats zal vinden van 23 augustus tot en met 3 september 2021.

De deelnemers krijgen de kans om te werken met de tools die ontwikkeld werden in het kader van het multidisciplinaire onderzoeksproject “Show & Tell!”. Voor dat project bestuderen onderzoekers aan AP gedurende twee jaar de mechanismen van immersive storytelling.

Daarnaast worden hen enkele boeiende gastlezingen van internationale sprekers voorgeschoteld. Om in de technologische noden te voorzien, kunnen de deelnemers gebruikmaken van de faciliteiten in het Immersive Lab, dat AP Hogeschool op haar campus uitbouwde. Meer info over het Immersive Lab vind je hier.

IMG_0261.JPG20210319141641_IMG_1113.jpg
 

 

 

 

 

Indien de summer school toch niet fysiek kan doorgaan zal een digitaal alternatief worden aangeboden.

Nog tot 23 mei kunnen geïnteresseerden zich inschrijven!

Meer info? Kijk op de webpagina.

reacties

reageer op dit artikel

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

Gerelateerde artikels