Overslaan en naar de inhoud gaan

Helemaal omringd door virtual reality

Virtual Reality

Deze week werden de eerste resultaten van het multidisciplinair onderzoeksproject Show and Tell voorgesteld  tijdens de masterclass “Don’t look back!”. Dit project onderzoekt hoe de gebruikerservaring van virtuele realiteit intenser gemaakt kan worden door verschillende technieken te combineren. Hierbij wordt niet enkel gekeken naar het technische aspect maar speelt de verhaallijn een even grote rol. Hoe kun je alle aspecten zo combineren dat de toeschouwer volledig wordt ondergedompeld of meegesleept in het verhaal (immersive storytelling)?   

En of het meeslepend was… In de vier verschillende VR-video’s die gisteren werden voorgesteld werd je als bezoeker letterlijk ondergedompeld in vier totaal verschillende ervaringen.

 “Ik was al blij dat ik in de verte de stemmen hoorde van de collega’s en studenten, want het was best eng.” vertelt één van de proefkonijnen. Dat de 360° VR-video’s getoond werden  in het gebouw waar de video’s oorspronkelijk werden opgenomen, een verlaten appartementsgebouw, maakte de ervaring nog intenser.

Virtual Reality

Wil je meer weten over dit onderzoeksproject? Via deze link vind je een omschrijving en contactgegevens van de onderzoekers.

Gerelateerde artikels