Overslaan en naar de inhoud gaan

Europees samenwerken in CitizenSchool

AP studenten werken Europees samen

Tussen 15 en 26 maart 2018 is het verzamelen geblazen voor 34 studenten uit Antwerpen, Dundalk, Lodz en Porto om samen te werken en te wedijveren in CitizenSchool. Dat is een internationaal project rond interculturaliteit, tolerantie en wederzijds respect, waarvoor AP samenwerkt met Le Partenariat (Frankrijk), Studio Globo (België), Stedenband Haarlem-Mutare (Nederland), Dundalk Institute of Technology (Ierland), en Instituto Superior Politécnico Gaya (Portugal).

In onze moderne maatschappij nemen racisme en discriminatie steeds meer toe. Jonge mensen bekommeren zich vaak niet zozeer om deze onderwerpen, wat tot ongewenst gedrag kan leiden. Daarom is het van groot belang om te informeren, te onderwijzen, uitleg te geven en vragen te stellen over de rol van nationaal en Europees burgerschap bij onderwerpen als interculturaliteit, tolerantie en wederzijds respect, zodat dat de doelgroep zich bewust wordt van zijn rol en verantwoordelijkheid. Daar komt het internationale project CitizenSchool in actie met een ‘serious game’.

MOBILITY ANTWERPEN

Zes teams ontwikkelen ieder een spelconcept met als thema migratie, gender of sociale actie. De teams zijn internationaal en multidisciplinair, bestaande uit studenten uit opleidingen zoals games development, tourisme, elektronica, IT, computerwetenschappen en opleidings- en onderwijswetenschappen. Uit een creatieve explosie in competitievorm zal een van de spelconcepten worden verkozen om verder te worden ontwikkeld tot een volledig functionerend spel.

Eind 2019 zal dit spel in heel Europa beschikbaar komen voor het middelbaar onderwijs. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Erasmus+ programma. De kracht van het project drijft op alle enthousiaste medewerkers,  docenten en studenten. Met gebruik van de verscheidenheid van kwaliteiten wordt er iets moois gemaakt voor een beter Europa.

Gerelateerde artikels