Overslaan en naar de inhoud gaan

Donderdag wasdag?

https://www.pexels.com/photo/person-looking-searching-clean-2371/

Fastfood kennen we maar al te goed, maar bestaat er iets zoals fast laundry day? Onder Laundry Day verstaan de studenten ondertussen wel wat anders. Maar nu even serieus. Het leven van een kotstudent is niet altijd simpel. Lessen volgen, studeren, heel veel tijd spenderen aan groepswerken, af en toe feesten en huishoudelijke taken uitvoeren. Frisse kleding en lakens zijn een basisbehoefte. Geen enkele student zal het appreciëren dat zijn lotgenoot met een onaangenaam geurtje de aula binnenkomt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar tips hoe we de wasdag voor onze kotgenoten wat aangenamer kunnen maken.

Hier de 10 geboden voor een fris studentenleven :

  1. Ga op zoek naar een kot met mogelijkheid om je wasje te doen. Misschien is er een gemeenschappelijke wasruimte waar je tijdens de was wat tips kan delen, bijkletsen of wat klagen over de vele schooltaken die je te doen hebt. Ik begrijp dat deze optie niet evident is. Heb je deze mogelijkheid niet, geen probleem, we helpen je verder.
  1. In de buurt van je kot is vast wel een wasserette te vinden. Zoek op sociale media naar de dichtstbijzijnde wasserette en ga de eerste keer gewoon een kijkje nemen zodat je bij je eerste wasbeurt niet voor verrassingen komt te staan. Op deze manier zie je mensen aan het werk en kan je alvast enkele vragen stellen.
     
  2. Tarieven tussen de verschillende wasserettes vergelijken is eveneens een goed idee. Een kotstudent gebruikt zijn centen liever voor andere dingen dan de vuile was…
     
  3. Heb je de juiste wasserette gekozen, dan is het zover… vergeet je kleingeld niet. Denk eraan dat je was zowel in de wasmachine als ook in de droogtrommel moet.
     
  4. Al nagedacht of je je wasproduct van kot meeneemt? Of dat je het in de wasserette zal aanschaffen? Let op, een product dat je in een goedkope supermarkt aanschaft, kan je wel wat geld besparen.
     
  5. Denk ook even na hoe je je was van je kot naar de wasserette zal vervoeren. Een grote tas is zeker een must. Sorteer je je was reeds op kot? Bad- en bedlinnen kan je best samen wassen op bv 60 graden. Zakdoeken en keukenhanddoeken moet je afkoken, dus op de hoogste temperatuur. Opgepast met rood of roze, die kleuren steek je niet bij lichte kleuren. Ook nieuwe kledingstukken was je sowieso de eerste keer apart. Bekijk steeds goed het label in je kledingstuk en volg de richtlijnen.
     
  6. Wie weet, is er bij jou op kot wel een wasmaatje met wie je deze ervaring wil delen. Met zijn tweeën is deze taak in alle geval leuker. Doe alvast een oproep!
     
  7. Ga alleen of samen op stap: kleingeld niet vergeten?, wat met het wasproduct?
     
  8. Wil je er een leuke uitstap van maken, breng dan zeker een bezoekje aan de Wasbar. Terwijl je wasje draait, kan je er genieten van een heerlijke bagel, een tasje koffie of zelfs een lunch en cocktail. Je hebt hier ook gratis wifi waardoor je zowel je huishoudelijke taken als schoolwerk kan combineren. De wasbar krijgt ook bezoekers die geen was komen doen. Het is een hippe plaats waar jongeren zich thuis voelen.
     
  9. Vergeet vooral de vuile was niet!

Als je moeder vrijdagavond naar je vuile was vraagt, kan je haar verrassen met: “Ma, die heb ik toch al lang zélf gedaan in ‘t stad!”

-Geschreven door Julie Vermariën, student Communicatiemanagement

Gerelateerde artikels