Overslaan en naar de inhoud gaan

Combineer je bachelor met (een keuzevak uit) de lerarenopleiding

leraar worden ap hogeschool antwerpen

Bij AP kan je als bachelorstudent ook voor een keuzevak uit de lerarenopleiding kiezen ('Algemene didactiek' en 'Communicatieve vaardigheden'). Zo kan je al eens proeven van de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs: een powerprogramma waarmee studenten na hun bachelordiploma in amper één jaartje nog een lerarendiploma kunnen behalen. Studente Imane (20) uit de bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie is alvast zeer enthousiast over deze formule. 

Waarom heb je voor AP Hogeschool gekozen?

"Wetenschap is mijn ding: in het middelbaar heb ik Sociale Technische Wetenschappen gevolgd en bij AP heb ik voor de bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie gekozen. Waarom specifiek AP? Hier werken ze met een semestersysteem, de campus ligt dicht bij mijn thuis in Deurne én ik had al veel positiefs gehoord over AP via vrienden en kennissen die er al studeerden."  

Waarom heb je voor een keuzevak uit de lerarenopleiding gekozen? 

"Binnen de bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie krijg je voornamelijk wetenschappelijke vakken. Een keuzevak uit de lerarenopleiding was voor mij dus de ideale kans om eens uit mijn comfortzone te treden. Presenteren was bijvoorbeeld niet mijn sterkste punt en komt ook niet zo vaak aan bod binnen de bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie. Via het vak Communicatieve Vaardigheden kon ik mijn presentatie- en communicatieskills versterken. Als eindopdracht moesten we onszelf bijvoorbeeld voorstellen via een korte video."

Zou je studenten aanraden om voor (een keuzevak uit) de lerarenopleiding te kiezen?

"Zeker! Het is een slimme investering. Naast de uitgebreide wetenschappelijke kennis en vaardigheden uit mijn bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie heb ik ook mijn communicatieskills verder kunnen versterken. Dat is een grote troef: zowel tijdens je studies als later op de werkvloer."

Heb je nog een laatste tip voor studiekiezers?

"De stap naar hoger onderwijs brengt best wat stress en onzekerheid met zich mee, maar gelukkig word je bij AP op heel veel vlakken ondersteund. Iedereen is erg vriendelijk en gepassioneerd." 

Gerelateerde artikels