Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgian Corporate Video Festival blaast 20 kaarsjes uit

belgian corporate video festival ap hogeschool 2

Op donderdag 6 juni vond in Kinepolis Brussel de 20e editie van het Belgian Corporate Video Festival (BCVF) plaats. Deze succesvolle samenwerking tussen AP hogeschool en Kanaal Z zet ieder jaar de beste bedrijfsvideo's in de kijker. 

Het Belgian Corporate Video Festival is een filmfestival voor bedrijfsfilms. Wat ooit begon als een kleinschalig studentenproject is doorheen de jaren uitgegroeid tot dé referentie voor corporate video in België. Dit jaar was het event alweer aan haar 20e editie toe.

Naar goede traditie helpen onze laatstejaars Communicatiemanagement om het filmfestival telkens weer in goede banen te leiden. Studente Julie: "Ik vind het geweldig dat we de kans krijgen om hieraan mee te werken. Het is een fantastisch netwerkevent. Je leert zo ontzettend veel bij."

Focus op creativiteit & authenticiteit 

Frans- en Nederlandstalige genomineerden dongen naar de overwinning in 11 categorieën en 5 Special Awards. Omdat digitale en audiovisuele communicatie alomtegenwoordig zijn in ons dagelijks leven, ging de jury doelbewust op zoek naar bedrijfsvideo's die uitblonken in creativiteit en authenticiteit. 

Onder meer Zoutman (Clementine Productions), Infrabel (Jack & Charlie) en De Langhe Advocaten (Concept to Screen) vielen in de prijzen. Zij mochten een award en een uitzendcheque ter waarde van 4.200 euro mee naar huis nemen. 

De avond werd alvast zeer gesmaakt door de aanwezige bedrijven, productiehuizen, marketeers en communicatiespecialisten. Naast de prijsuitreiking konden genodigden ook genieten van inspiratiesessies en uitgebreid netwerken met gelijkgezinden. Op naar de volgende 20 jaar!

Bekijk hier het videoverslag

Gerelateerde artikels