Overslaan en naar de inhoud gaan

‘ASAP’ je stress weglachen

Soukaïna
© Soukaïna Bennani (2PRV) is een grote voorstander van gesproken kunst.

Heb je zin om even niet te denken aan die examens en jezelf eens goed te trakteren op een portie grappen? Koop dan snel je ticket voor Comedy Parade van de Warmste Week, een comedyavond zoals geen ander.

Een goede tijd voor een goed doel

De Algemene Studentenraad AP (ASAP) organiseert voor de Warmste Week op donderdag 5 december een Comedy Parade. Twee hilarische komieken zullen aanwezig zijn, namelijk Jasper Posson en AP-alumna Soe Nsuki. Alle opbrengsten van deze avond gaan naar Via Veneto, een organisatie die begeleiding en ondersteuning biedt voor kansarme jongvolwassenen.

Kansarmen van 15 tot 35 jaar krijgen van Via Veneto allerlei hulp bij administratieve en mentale problemen. De organisatie leert hen om elkaars cultuur en achtergrond te respecteren door samen te sporten en problemen op te lossen, zodat ze later zelfstandig kunnen werken en een leven kunnen opbouwen in de maatschappij.

Hilariteit kent geen geslacht

Jasper Posson is een van de komieken. Hij is de winnaar van de Lunatic Comedy Award 2017 en dé rijzende ster in ons land. Deze vrolijke Antwerpenaar lacht met alles en iedereen: verzuurde politici, ongelukkige dolfijnen en Antwerpenaren die zichzelf te serieus nemen.
 

Soe Nsuki is er ook bij. Zij was eerder al eens finalist in de Culture Comedy Award, de Radio 2 Humorklas en geselecteerd voor het Get Up Stand Up project. Ze speelde het voorprogramma voor onder andere Thomas Smith, Philippe Geubels en Alex Agnew. Ze was vorig jaar ook te zien in het VIER-programma De Slimste Mens Ter Wereld.

De examens komen eraan 

Als student is december één van de drukste periodes. De stress van de examens begint ook al te komen bij mijn medestudente Soukaïna Bennani (2prvB). “Het einde van de examens lijkt mijlenver.” Tijd voor ontspanning? Dat laat ze zichzelf niet toe … totdat ze hoort dat Soe Nsuki tijdens de Comedy Parade optreedt.

Soe is voor velen op AP een soort rolmodel, een AP-studente die haar dromen heeft gevolgd en het ook tot een succesvol einde heeft gebracht. “Het is iets waar ik en  mijn  vrienden  ook van dromen.”  Jasper Posson is natuurlijk ook niet ‘the lesser of the two’. Iedereen die hem al heeft zien optreden, weet wat voor talent hij is. “Een avond zoals deze is gewoonweg niet te missen.” Mijn ticket heb ik alvast. Hopelijk zie ik jou daar ook.


Tekst: Marcel Khudoiani (2prvA)

Gerelateerde artikels