Overslaan en naar de inhoud gaan

AP'ers schitteren opnieuw tijdens Hack the Future

AP winnaar Hack the future 2019 2
© Mohamed & Avi

Op 28 november vond de grootschalige hackathon 'Hack the Future' plaats in Fort V in Edegem. Studenten Toegepaste Informatica en Elektronica-ICT streden er als duo's mee voor verschillende titels. Maar liefst 2 AP-teams vielen in de prijzen. 

Mohamed Alem en Avi Iczkovits wonnen de Entrepreneur award. Mohamed: "Het concept van de hackathon was een 'Heist': we moesten een kluis hacken om daarna het geld opnieuw te verdelen. We kregen een fictieve multinational toegewezen, die gebruik maakte van een SAP-systeem. Wij creëerden een programma dat de data van de kluis kon stelen. Zo konden we de wachtwoorden decrypten en de kluis kraken. Het geld hebben we herverdeeld onder verschillende organisaties."

Uiteindelijk werd er één duo gekozen dat mocht pitchen voor een groep ondernemers en managers. Dat waren Mohamed en Avi! Ze wonnen met hun pitch de prijs voor het beste ondernemende team: een volledig betaalde reis naar Amsterdam, met VIP toegang tot 'The Next Web 2020'. Hun prijs was de kers op de taart na een onvergetelijke dag. "De locatie was top, we kregen een uitgebreid ontbijt en de sfeer was heerlijk. Samengevat: een absolute aanrader!"

'Challenge was goed te doen dankzij voorkennis'

Ook studenten Oussama en Jarno vielen in de prijzen tijdens de Internet of Things Challenge. "We moesten drie kluizen kraken. Iedere kluis gaf toegang tot de volgende. We hadden daarvoor onze kennis van zowel software als hardware nodig om zo tot het hart van de binnenste kluis te geraken."

Oussama: "Omdat we al veel voorkennis uit de opleiding hadden, was de challenge erg haalbaar. Nochtans zagen we andere groepen wel hun tanden stukbijten op de problemen. De prijs die we wonnen was een Bose-speaker. De hackathon is voor herhaling vatbaar!"

Hackathon is een begrip geworden 

Ook lector Tim Dams is enthousiast over de hackathon: "Alle studenten van 3 Elektronica-ICT worden aangemoedigd om deel te nemen aan de hackathon. We roosteren er zelfs speciaal een dag voor vrij. In het begin zijn de studenten soms wat sceptisch, maar ze komen allemaal heel enthousiast terug. Hack the Future is intussen een begrip geworden onder de laatstejaars en de lectoren!"

Gerelateerde artikels