Overslaan en naar de inhoud gaan

AP verwelkomt in september alle studenten weer op campus

Campus Spoor Noord

In het nieuwe academiejaar wil AP Hogeschool Antwerpen alle studenten opnieuw maximaal op de campussen verwelkomen. De focus ligt daarbij op de eerstejaars, de kunstenopleidingen en de vele praktijklessen. 

Na enkele drukke maanden van online en contactluw lesgeven kan de focus stilaan verlegd worden naar het volgende academiejaar. Daarbij liggen er verschillende scenario’s klaar naargelang de situatie rond het coronavirus evolueert.

“We hebben de laatste maanden grote stappen gezet in de digitalisering van ons onderwijs. De online lessen zullen zeker voor de theorievakken een blijvend gegeven worden.” legt algemeen directeur Pascale De Groote uit. “Bij AP Hogeschool leggen we echter ook de klemtoon op praktijkgericht lesgeven en dat willen we natuurlijk niet loslaten. Daarom willen we ervoor zorgen dat elke student zo veel als mogelijk, en uiteraard binnen de veiligheidsmaatregelen, op de campus labo’s, practica, ateliers en projectwerking kan volgen. Vooral voor de eerstejaars is dat ook erg belangrijk om elkaar en de hogeschool te leren kennen. Zij zullen dan ook het vaakst op de campus aanwezig zijn. ”

Naast de bacheloropleidingen doen meer dan 25 graduaatsopleidingen bij AP intensief aan werkplekleren in de sector. In nauw overleg met het werkveld zal deze praktijkgerichte werkvorm veilig georganiseerd kunnen worden. Ook voor de kunstenopleidingen van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten is het uiteraard erg belangrijk dat er zoveel mogelijk op de campus les wordt gegeven.

Gerelateerde artikels