Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-studente Vastgoed genomineerd voor Bachelorprijs

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs

Marjolein Jansens, alumna van de AP-opleiding Vastgoed, veroverde met haar eindwerk een plek bij de vijf genomineerden van de Bachelorprijs. Ze ging in haar scriptie op onderzoek naar de bereikbaarheid van multimodale kruispunten voor fietsers in Antwerpen, en kon daarmee de jury overtuigen voor een plaatsje op de shortlist. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 19 december.

Vorig jaar studeerde Marjolein Jansens af aan de opleiding Vastgoed van de Artesis Plantijn Hogeschool; dit jaar maakt ze met haar eindwerk kans op de Bachelorprijs. Zelf merkte ze al snel dat fietsen in Antwerpen tot zekere frustraties leidde. Het onderwerp voor haar bachelorproef hoefde ze dus niet ver te zoeken: dat haalde ze uit persoonlijke ervaring. 

“Tijdens mijn Erasmusperiode in Utrecht merkte ik dat de fietser zich echt de koning op straat voelt in Utrecht” vertelt ze. “Dat was de trigger om te bekijken hoe de stad Antwerpen beter bereikbaar kan worden vanuit het oogpunt van de fietser.”

Elk jaar bekroont Scriptie vzw met de Bachelorprijs een bachelorproef die opvalt door journalistieke waarde, innoverend karakter en inzetbaarheid in de praktijk. De  prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 19 december in het Iers College in Leuven. Meer info en de volledige shortlist vind je op www.scriptieprijs.be.

Lees het volledige interview van De Vlaamse Sciptieprijs met Marjolein Jansens hier.
 

Gerelateerde artikels