Overslaan en naar de inhoud gaan

AP Spartans gamen zich naar top van Belgian Student League

AP Spartans na hun winst in Rocket League 7

Het zesde seizoen van de Belgian Student League zit erop. Deze esportscompetitie over verschillende hogescholen en universiteiten heen kende haar apotheose op onze campus Viaduct. Zes teams streden voor de overwinning in drie verschillende games. Onze AP Spartans behaalden de overwinning in de Rocket League competitie tijdens een spannende finale.

Meer dan 150 esportsfanaten zakten af naar campus Viaduct voor de finale van de Belgian Student League. In totaal werd achtduizend euro aan prijzengeld verdeeld over drie wedstrijden: EA Sports FC (UCL Cefuc vs PXL Esports), Rocket League (AP Spartans vs GG Odisee) en League of Legends (KUL vs PXL Esports).

PXL recht op het doel af

Het startschot van de finaledag werd gegeven met een strijd tussen twee voetbalkampioenen in EA Sports FC. Uliks van UCL Cefuc kwam tijdens het eerste spel aan de leiding met 2-0, maar Abdullah van PXL Esports kwam terug en zorgde voor verlengingen. Uiteindelijk scoorde hij de overwinning van het eerste spel. Het tweede spel ging gelijkaardig van start met Uliks die de bovenhand leek te hebben, maar uiteindelijk bleken de voetbalkunsten van Abdullah ook hier te sterk. Zo kroonde PXL zich de eerste winnaar van de dag.

Spartanen schieten naar de top

Vervolgens was de finale van Rocket League aan de beurt: een thuismatch voor onze AP Spartans. De supporters zaten alvast klaar, maar ons team nam een trage start. Met een achterstand van 2-0 op GG Odisee, leek het even mis te gaan. Maar het trio zette een tandje bij en behaalde uiteindelijk vlotjes de overwinning. Dat leidde niet alleen tot euforie bij de spelers zelf, maar ook bij de supporters (waaronder enkele enthousiaste lectoren).

Legendarische winst voor KU Leuven

Als laatste op het programma: de finale van League of Legends. Daarbij streden KUL en PXL Esports voor de eerste plaats. Het goed georganiseerde PXL Esports (met een grote fanbase) leek de gedoodverfde winnaar tegenover het team van KU Leuven, die weinig voorbereidingstijd hadden voor de finale. In drie spannende battles met wisselende uitkomst voor beide teams, was het uiteindelijk het ruwe talent van KU Leuven dat voor de winst zorgde.

Klaar voor een groeiende markt 

Davy Sysmans van Unlocked (de organisatie achter de Belgian Student League) blikt tevreden terug op het afgelopen seizoen: “AP springt met beide voeten in de groeiende game-industrie door de BSL Finals te hosten op hun campus. We zijn trots dat we hier mochten organiseren en zijn zeer blij met de samenwerking en het resultaat van ieders inzet. We zullen AP blijven ondersteunen als het op esports en gaming aankomt om zo studenten mee klaar te stomen voor deze groeiende markt. Wij kijken alvast uit naar het volgende seizoen van de Belgian Student League!”
 

Zin in meer? 

•    Bekijk hier de aftermovie van de finale. 
•    Word zelf ook lid van onze AP Gaming Community 
 

Gerelateerde artikels