Overslaan en naar de inhoud gaan

AP organiseert tweede Summer School rond immersive storytelling

Storytelling in VR

Omwille van COVID-19 is deze summer school uitgesteld tot 2021.

Om boeiende VR-belevingen te creëren is er nood aan creatieve storytelling die verder gaat dan simpele gimmicks. Daarom organiseert AP Hogeschool deze zomer voor de tweede keer op rij de Summer School “Storytelling in virtual reality. An immersive encounter”, in samenwerking met Antwerp Summer University.

Na het succes van de vorige editie worden deelnemers opnieuw uitgenodigd om zich tien dagen lang te verdiepen in de verschillende aspecten van VR, namelijk immersie, user-centered storytelling, interactief design en 360°- video. Zowel studenten als professionals met een achtergrond in coderen, web design, game design, journalistiek, film, fotografie, literatuur of kunsten worden uitgenodigd zich in te schrijven voor deze summer school die plaats zal vinden van 24 augustus tot en met 4 september 2020.

De deelnemers krijgen de kans om te werken met de tools die ontwikkeld werden in het kader van het multidisciplinaire onderzoeksproject “Show & Tell!”. Voor dat project bestuderen onderzoekers aan AP gedurende twee jaar de mechanismen van immersive storytelling.

Daarnaast worden hen enkele boeiende gastlezingen van internationale sprekers voorgeschoteld. Om in de technologische noden te voorzien, kunnen de deelnemers gebruikmaken van de faciliteiten in het Immersive Lab, dat AP Hogeschool op haar campus uitbouwde.

Nog tot 24 mei kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de Summer School.

Meer info? Kijk op de webpagina.

Gerelateerde artikels