Overslaan en naar de inhoud gaan

AP organiseert Summer School rond immersive storytelling

Summer School

Virtual reality wordt nog al te vaak gebruikt als niet meer dan een leuk trucje. Nu de hype over haar hoogtepunt heen is, rijst steeds meer de vraag naar verdere inzichten in de verhaalstructuren van een vr-ervaring. Daarom zetten Antwerp Summer University en AP Hogeschool in de zomer van 2019 samen een Summer School op poten, uniek in België: “Storytelling in virtual reality. An immersive encounter."

Tien dagen lang - van 26 augustus tot 6 september 2019 - zullen 16 deelnemers uit verschillende disciplines zich verdiepen in thema’s als immersie, user-centered storytelling, interactief design en 360°-video. Met dit programma richten de organisatoren zich zowel op studenten als professionals met diverse achtergronden, zoals journalistiek, game design, film, fotografie en kunsten.

De deelnemers krijgen de kans om te werken met de tools die ontwikkeld werden in het kader van het multidisciplinaire onderzoeksproject “Show & Tell!”. Voor dat project bestuderen onderzoekers aan AP Hogeschool gedurende twee jaar de mechanismen van immersive storytelling.

Daarnaast worden hen enkele boeiende gastlezingen van internationale sprekers voorgeschoteld. Om in de technologische noden te voorzien, kunnen de deelnemers gebruikmaken van de faciliteiten in het Immersive Lab, dat AP Hogeschool op haar campus uitbouwde.

Nog tot 19 april kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de Summer School.

Meer info? Kijk op de webpagina.

Gerelateerde artikels