Overslaan en naar de inhoud gaan

AP Hogeschool organiseert opnieuw Summer School “Storytelling in virtual reality. An immersive encounter” 

Summer School

Ook dit jaar organiseren het Immersive Lab en MAXlab in samenwerking met Antwerp Summer University de Summer School “Storytelling in virtual reality. An immersive encounter”. Tijdens deze 10-daagse Summer School van 21 augustus tot en met 1 september 2023 kunnen zowel studenten als professionals zich inschrijven. In multidisciplinaire teams leer je meer over immersie, user-centered storytelling, interactive design, prototyping, 360°opname en montage, codering en user testing.

De deelnemers krijgen de kans om te werken met de tools die ontwikkeld werden in het kader van het multidisciplinaire onderzoeksproject “Show & Tell!”. Voor dat project bestuderen onderzoekers aan AP de mechanismen van immersive storytelling. 

Daarnaast worden hen enkele boeiende gastlezingen van internationale sprekers voorgeschoteld. Gedurende deze twee weken ontwikkel je in team je eigen VR-ervaring. Tijdens week één bedenk je je eigen concept aan de hand van verschillende ideation-technieken. In week twee ga je hands-on aan de slag met het ontwikkel van je eigen prototype. Om in de technologische noden te voorzien, kunnen de deelnemers gebruikmaken van de faciliteiten in het Immersive Lab, dat AP Hogeschool op haar campus uitbouwde.

Interesse? Schrijf je dan zeker in voor 16 mei 2023 en krijg de kans om te leren van experts en te werken met de nieuwste technologieën. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. De opleiding zal plaatsvinden in het Engels met een limiet van 20 Belgische en buitenlandse deelnemers. Resultaten van de vorige jaren kan je hier bekijken. 

Contact:

Gerelateerde artikels