Overslaan en naar de inhoud gaan

AP brengt voorproefje van de toekomst op Supernova techfestival

Virtual Reality

Met gepaste trots kondigen we aan dat AP Hogeschool deelneemt aan het Supernova technologiefestival met twee van onze onderzoeksprojecten. Tijdens de Supernova Expeditie kan je ons op zaterdag 29 en zondag 30 september tussen 10 en 18 uur vinden in het Wetenschapspaviljoen op het Eilandje in Antwerpen.

Het technologiefestival Supernova vindt plaats op het Antwerpse Eilandje van 27 tot en met 30 september. Op 27 en 28 september vindt tijdens Supernova Professional een conferentie, technische beurs, exclusieve pitching van investeerders en talentbuzz plaats. Daarna volgt het openbare en gratis Supernova-festival op 29 en 30 september waar je alvast kennis kan maken met de toekomst.

Tijdens deze gratis weekenddagen zal je ook AP op de Supernova Expeditie terugvinden, en wel met twee onderzoeksprojecten in het Wetenschapspaviljoen (locatie 14 op het kaartje). De onderzoekers van het multidisciplinair Show & Tell-project, dat focust op Immersive Storytelling, zijn aanwezig met een Oculus-bril waarmee je de virtuele realiteit kan ontdekken. 

Je kan ons ook komen verbazen met je tekentalent tijdens de demo van het “Growing GIFs –#drawing in motion”-project. Het onderzoek van Growing GIFs situeert zich tussen de klassieke tekenkunst en de nieuwe 'high tech'-mogelijkheden. Of hoe nieuwe media en technologie een uitbreiding vormen van de gereedschapskist van de kunstenaar.

supernovamap.jpg

Gerelateerde artikels