Overslaan en naar de inhoud gaan

AP-alumna Priscilla Hau gaat viral met studiesucces

Priscilla Hau
© Priscilla Hau

AP-alumna Priscilla Hau rijgt de studiesuccessen aan elkaar. Nadat ze bij AP een bachelor Communicatiemanagement op zak stak, trok ze naar de UA. Daar behaalde ze vorige week een master in de Communicatiewetenschappen en mag ze in september zelfs met een doctoraat starten. En dat terwijl Priscilla in het middelbaar te horen kreeg dat studeren niets voor haar was ...

Een berichtje op LinkedIn over de ups en downs tijdens haar schoolcarrière. Meer was er niet nodig om Priscilla's bewonderenswaardige verhaal viral te doen gaan. Duizenden likes en positieve reacties stroomden binnen. Al ging Priscilla's studiesucces ook gepaard met heel wat bloed, zweet en tranen. 

Van 'te dom' ...

Toen Priscilla vijftien was, ging ze op privévlak door een moeilijke periode. In het vijfde middelbaar kreeg ze onverwacht een B-attest: het schoolteam liet weten dat ASO voor haar té hoog gegrepen was. Priscilla moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe school. "Dat was een enorme klap. Mijn motivatie was even helemaal zoek." Na lang twijfelen en met de volle steun van haar moeder deed Priscilla haar jaar over in de richting TSO Handel. Niet veel later studeerde ze af als primus van de klas. 

Met herwonnen zelfvertrouwen schreef Priscilla zich in voor de bacheloropleiding Communicatiemanagement bij AP. Haar passie en hard werk loonden: Priscilla slaagde erin om haar bachelordiploma te verzilveren mét onderscheiding en zonder één enkel herexamen. Aan de Universiteit Antwerpen behaalde ze (via een schakelprogramma) vervolgens nog een master in de Communicatiewetenschappen mét grote onderscheiding en wederom zonder tweede zit. 

... naar doctoraat 

Binnenkort kan Priscilla misschien zelfs een PhD aan haar rijtje diploma's toevoegen. Nadat haar proffen haar hadden aangespoord om te solliciteren voor een job als mandaatassistent kwam Priscilla na de loodzware selectieprocedure opnieuw als beste uit de bus. Vanaf september start ze met een doctoraat in de onderzoeksgroep Media, Policy and Culture. Dé kroon op haar harde werk. 

Priscilla is hét bewijs dat motivatie een vitale factor voor studiesucces is. "Met hard werk en zelfvertrouwen raak je verder dan je ooit had kunnen dromen. Luister dus niet té veel naar anderen, maar vertrouw vooral op je eigen passie, wilskracht en capaciteiten."

 

Lees hier het volledige interview met Priscilla

Gaandeweg meer kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen verwerven? Dit zou weleens jouw garantie op een hoger diploma kunnen zijn.

Gerelateerde artikels