Overslaan en naar de inhoud gaan

Alweer een leerrijke en geslaagde editie van het Social Practice LaB/P

Mission Z

Op dinsdag 27 november organiseerden de bacheloropleidingen Orthopedagogie en Sociaal Werk de derde editie van het Social Practice LaB/P. Er was dan ook heel wat te beleven! Zo stonden er verschillende workshops, lezingen, presentaties, een bezoekje aan de bemiddelingsmarkt of aan de tentoonstelling van alumnus Valerie Gerard op het programma.

Niet minder dan 220 studenten, alumni en werkers uit het sociaal-agogisch werkveld schreven zich in voor de verschillende workshops en lezingen van het Social Practice LaB/P. Een greep uit het aanbod: introductie in het beeldentheater, kennismaking met Borderline Boardgame Mission Z, workshop conflicthantering van de organisatie Atlas, enzovoort. 

beeldentheater

Daarnaast konden de deelnemers doorheen de dag ook de bemiddelingsmarkt bezoeken. Studenten Maatschappelijk Werk werkten voor het praktijkvak ‘bemiddeling’ een product uit dat bruikbaar en inzetbaar is in de praktijk. Op de bemiddelingsmarkt presenteerden de studenten hun werken aan elkaar, het werkveld en de lectoren. Dit bood de studenten ook de kans om in overleg te gaan met meerdere organisaties en te reflecteren over hun gekozen bemiddelingsthema.

Slachtofferbemiddeling

Wie zin had in een streepje kunst, kon terecht bij de expositie van Valri, artiestennaam van alumnus bachelor Orthopedagogie Valérie Gerard. Zij hoopt met haar tekeningen, sculpturen en verhaal het taboe rond depressie en andere psychische kwetsbaarheden te doorbreken.

Expo Valri

De volgende editie van Social Practice LaB/P is gepland op dinsdag 26 november 2019. Een datum om nu al in je agenda aan te kruisen!

Gerelateerde artikels