Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumnus Elektromechanica wint prijs voor eindwerk

Matthias Schelfhout

Matthias Schelfhout, vorig academiejaar afgestudeerd aan de opleiding Elektromechanica, afstudeerrichting Klimatisering, ontving van ATIC, de koninklijke vereniging van de Verwarmings-, ventilatie- en klimaatbeheersingsrechniek, de prijs Marcel Herman voor zijn eindwerk.

Met zijn eindwerk "De transkritische CO2-koelinstallatie met warmteterugwinning. Toepassing ORC en parallelle compressie" kon hij de technische jury overtuigen van de inhoud en bijdrage aan het vakgebied. Op deze manier wil de vakvereniging het onderzoek van jonge afgestudeerden promoten en hierdoor de technische vooruitgang in de kijker zetten in de relevante werkvelddomeinen. De prijs voor het beste eindwerk binnen het vakgebied draagt de naam “Prijs Marcel Herman” ter herinnering en als eerbetoon aan de stichter en eerste voorzitter van ATIC.

Matthias kreeg op 21 maart de kans om tijdens de Algemene vergadering van ATIC zijn winnende eindwerk voor te stellen aan de aanwezige geïnteresseerden en ATIC leden. Een trotse delegatie van het Departement Wetenschap en Techniek, waaronder lector en eindwerkbegeleider Bert Verhasselt, was ook aanwezig om de voordracht van Matthias bij te wonen.

Gerelateerde artikels