Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumna Marlies vond haar passie in Marketing

marlies alumna bachelor bedrijfsmanagement marketing ap hogeschool antwerpen

Alumna Marlies Akkermans studeerde in 2015 af in de bachelor Bedrijfsmanagement - Marketing. Dankzij deze opleiding ontdekte ze haar passie voor marketing en leerde ze uit haar comfortzone te stappen. Dat leverde haar naast een diploma ook enkele onvergetelijke herinneringen op zoals een stage in Parijs en een uniek reisavontuur door Europa. Tegenwoordig jaagt ze verder haar dromen na als online marketeer. 

Waarom heb je gekozen voor de bachelor Bedrijfsmanagement?

Ik heb hiervoor nog een andere richting geprobeerd, maar die lag mij niet helemaal. Daarom ben ik eerst nog een aantal jaar gaan werken. In mijn zoektocht naar mijn passie heb ik na enige tijd de stap gezet om opnieuw te gaan studeren. Mijn keuze viel op Bedrijfsmanagement omdat het een brede opleiding is met superveel carrièremogelijkheden. 

Wat vind jij de grootste troeven van de opleiding? 

De vele praktische opdrachten. Het feit dat je zelf zaken kan ontdekken, uitzoeken en oplossen gaf mij erg veel voldoening. Dit alles uiteraard onder professionele begeleiding. Ik ben enorm dankbaar voor de ondersteuning die ik heb gekregen. Onze lectoren zorgden echt als een soort mama en papa voor onze klasgroep. Je kan altijd bij hen terecht en krijgt veel bijsturing. Hun passie gaf ons extra motivatie om ervoor te gaan. 

Wat was jouw favoriete vak? 

Zonder twijfel Marketing. Ik merkte dat dit mij écht lag en dat hier mijn passie schuilde. Ook mijn bachelorproef was zeer tof om te doen. De presentatie was spannend, maar ook enorm leerrijk. Daarnaast genoot ik er ook gewoon erg van om met anderen samen te werken.  

Wat was jouw wauw-momentje tijdens de opleiding?

Omdat we tijdens de opleiding rond energiedrankjes werkten, leek het ons leuk om aan een wedstrijd van Red Bull deel te nemen. Hiervoor moesten we een filmpje maken. We staken er eigenlijk niet al te veel tijd in, maar amuseerden ons vooral onder het mom van 'een leuk extraatje om onze bachelorproef mee te pimpen'. Tot onze verbazing kwamen we als winnaars uit de bus uit meer dan 100 wereldwijde inzendingen! Als prijs mochten we één week door Europa reizen, zonder geld, enkel met Red Bull op zak. Dat was echt wel dé ervaring van mijn leven. Eentje die zonder deze opleiding wellicht nooit mogelijk was geweest! (lacht)   

Daarnaast was ook mijn stage in Parijs een onvergetelijke ervaring. Als je in het buitenland stage kan lopen, zou ik aanraden om deze kans zeker te grijpen. Een buitenlandervaring is ontzettend leuk en leerrijk. 

Heb je nog een tip voor (toekomstige) eerstejaars in de opleiding Bedrijfsmanagement? 

Focus vooral op het eindresultaat. Accepteer dat er ook minder toffe en interessante momenten zullen zijn. Wees leergierig, pik zo veel mogelijk zaken mee en blijf doorzetten. Dit zal later écht nog z'n vruchten afwerpen. Ik spreek uit ervaring. 

Hoe heeft de opleiding je voorbereid op je huidige job? 

Momenteel ligt de hoofdfocus van mijn job op het online gedeelte, maar een goede beheersing van de basis blijft natuurlijk essentieel. Dat is ook wat ik in deze richting heb geleerd: de verschillende marketingmodellen, het systeem van vraag en aanbod ... Ik heb echt zoveel kunnen halen uit mijn opleiding en stage. Ook op vlak van presenteren, spreken met klanten ... ben ik enorm gegroeid. Deze richting daagt je echt uit om uit je comfortzone te stappen.  

Zelf ook interesse in de bachelor Bedrijfsmanagement? 

Gerelateerde artikels