Overslaan en naar de inhoud gaan

World Piano Day: geniet mee met studenten MO

muzikale opvoeding studeren antwerpen

29 maart, de 88ste dag van het jaar: World Piano Day! Waarom 88? Wel, dat is het exacte aantal toetsen op het muziekinstrument. Joren, Jytte en Seppe, studenten van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs, vieren deze dag als echte pianoliefhebbers. 

Joren Roesems, Jytte Brauwers en Seppe Verbeek zijn enthousiaste studenten van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs die allemaal studeren om leraar Muzikale Opvoeding te worden én die een passie hebben voor het pianospelen. 

Joren is allround in het muziekgebeuren. Hij speelt maar liefst vijf instrumenten en piano is één van de vijf; “voor mij is de piano een instrument met heel veel mogelijkheden, maar het is niet mijn eerste keuze als instrument”. Joren doet ook aan songwriting en is op zoek naar een vaste band om ervaring op te doen in het piano -en gitaarspelen.  

Seppe Verbeek speelt al tien jaar piano. Hij speelt in een coverband waar hij regelmatig mee optrad voor corona uitbrak, maar nu speelt hij veel thuis en neemt hij af en toe een pianovideo op. 

“Wat ik wil bereiken, is vooral in een klascontext de leerlingen goed kunnen begeleiden”, vertelt Jytte. Ze heeft een passie voor pianospelen omdat het een zeer veelzijdig instrument is. “Je kan erg uitgebreide klassieke pianostukken spelen, maar je kan jezelf ook begeleiden terwijl je zingt”, aldus Jytte. Ondertussen speelt ze al zes jaar piano, zingt en speelt ze thuis haar favoriete nummers en is ze toetsenist bij een lokale band uit Boechout.

Bonusmateriaal! Joren en Seppe samen aan het werk.

Meer weten over de lerarenopleiding Secundair Onderwijs - Muzikale Opvoeding?

Gerelateerde artikels