Overslaan en naar de inhoud gaan

When Gaming Gets Real: drone workshop

Drone workshop

Vliegen met een drone is voor sommigen nog een ambitieus doel. Maar voor de eerste- en tweedejaarsstudenten Techniek van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs werd deze droom werkelijkheid op dinsdag 15 en donderdag 17 mei! RVO Society begon de workshop met een theoretisch deel over de werking van drones, daarna was het vooral uitkijken naar het bedienen van en vliegen met de kleine buzzende toestellen. En het werd een spannende indoorsessie vanwege sterke windschering buiten de schoolmuren.

IMG_0422.jpg

“Deze workshop is vooral nuttig als onze studenten over enkele jaren zelf voor de klas staan. Met deze kennis en skills kunnen ze zelf met drones aan de slag tijdens hun lessen”, zei lector Pascale Mast met enige trots. Met behulp van twee geplastificeerde H-logo’s, werden landingsplaatsen gemarkeerd op de benedenverdieping van de campus. Elke student moest de drone veilig en stabiel van de ene landingsplaats naar de andere vliegen.

20180517_111551.jpg

De twee workshopbegeleiders hielden de dronepiloot nauwlettend in de gaten en gaven tips waar nodig om de pittige vluchten tot een succesvol einde te brengen. Gelukkig bestuurde elke toekomstige techniekleerkracht de drone veilig naar zijn voorbestemde plek en kon de rest van de groep zonder al te veel stress genieten van de vliegshow.

20180517_111953.jpg

Gerelateerde artikels