Overslaan en naar de inhoud gaan

We stand together

ap

AP Hogeschool verzet zich uitdrukkelijk tegen alle vormen van racisme, haat, geweld, pesten en discriminatie. Of dit nu gebeurt op basis van huidskleur, afkomst, religie, gender, seksuele oriëntatie, beperkingen ... 

Nelson Mandela zei ooit: "Onderwijs is het sterkste wapen om de wereld te veranderen." Hoewel het niet te ontkennen valt dat er structurele verandering nodig is op alle maatschappelijke en onderwijsniveau's, blijven wij als hogeschool wel geloven in de kracht van onderwijs om verandering en vooruitgang teweeg te brengen.

AP Hogeschool is actief pluralistisch. We hebben een community van meer dan 14.000 studenten en 1.500 medewerkers met uiteenlopende achtergronden. Diversiteit en inclusiviteit zijn geen holle woorden, maar een commitment. AP Hogeschool streeft naar een open community waar iedereen zich welkom voelt, zichzelf kan zijn en zijn/haar stem mag laten horen. 

Wie je ook bent of wat je passie ook is: iedereen heeft talenten. Hier zijn wij rotsvast van overtuigd. Dit zien wij ook dagelijks terug. Toch vechten velen hun hele leven tegen vooroordelen, onverschilligheid en weerstand. Keer op keer te horen krijgen dat je maar voor minder moet settelen, dat studeren toch echt niets voor jou is, dat bepaalde jobs te hoog gegrepen zijn ... Daar proberen we bij AP Hogeschool actief mee verandering in te brengen. Zorgen dat studenten hun terechte plek in het hoger onderwijs en de maatschappij kunnen opeisen. Zorgen dat ze hun talenten maximaal kunnen ontplooien en benutten. Zorgen dat ze hun dromen kunnen waarmaken. 

Hoewel de eerste stappen zijn gezet, is er nog steeds werk aan de winkel. We can do better. We can do more. Als samenleving, als onderwijssector, als hogeschool, als individu ... Verandering begint altijd bij jezelf, daarom richten we onze blik in de eerste plaats op onze AP-community. Samen blijven we vechten tegen alle vormen van racisme en discriminatie. Blijven we streven naar diversiteit en inclusiviteit. Blijven we streven naar verandering en vooruitgang. We're listening and we're learning: want dat is niet enkel de taak van onze studenten, maar ook van AP Hogeschool zelf. 

AP Hogeschool   

Gerelateerde artikels