Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat na een graduaat?

graduaat ap hogeschool

Een graduaat stoomt je op korte tijd klaar om een specifiek beroep uit te oefenen. Maar na je graduaatsdiploma kan je ook gerust nog verder studeren. Dit zijn de drie populairste vervolgopties na een graduaatsopleiding. 

VERVOLGTRAJECT NAAR BACHELOR

Heb jij tijdens je graduaat de smaak van het studeren te pakken gekregen? Wil je je profiel versterken met een tweede diploma? Dan kan je via een vervolgtraject na je graduaatsdiploma nog een bachelordiploma in dezelfde vakdiscipline behalen. 

Bij AP Hogeschool heb je keuze uit 34 vervolgtrajecten op een graduaat. Ontdek ze hier allemaal

EDUCATIEVE GRADUAATSOPLEIDING SECUNDAIR ONDERWIJS

Heb jij al minstens 3 jaar werkervaring in een praktijkvak (bv. bouw, techniek, voeding, verzorging) en wil je deze vakkennis graag doorgeven? Met een diploma van de educatieve graduaatsopleiding kan je als praktijkleraar lesgeven in het secundair of volwassenenonderwijs. Behalve kort is deze opleiding ook erg flexibel, met veel ruimte op om je eigen tempo te studeren.  

Bij AP Hogeschool heb je keuze uit verschillende startmomenten (september of februari), lesmomenten (dag of avond) en locaties (Antwerpen, Mechelen of Turnhout). Ontdek hier alles over de educatieve graduaatsopleiding

GAAN WERKEN

Liever meteen gaan werken na je graduaatsdiploma? Dat kan natuurlijk ook perfect. Omdat je minstens 1/3e van je graduaatsopleiding met werkplekleren bezig bent (lees: je leert de kneepjes van het vak niet alleen op de campus, maar ook echt op de werkvloer) ben je na een graduaat tiptop voorbereid op de arbeidsmarkt. Zo kan je met je graduaatsdiploma heel snel en makkelijk aan het werk. 

Via het AP Career Center kan je als student of alumni vacatures, workshops, netwerkevents … in binnen- en buitenland raadplegen. 

OP NAAR DAT TWEEDE DIPLOMA

Heb je nog vragen over de mogelijkheden na een graduaat? Wil je advies op maat van jouw persoonlijke situatie? Kom dan zeker eens langs tijdens een van onze toekomstige infomomenten
 

Gerelateerde artikels