Overslaan en naar de inhoud gaan

Warme Acties aan AP Hogeschool

warmste week antwerpen ap hogeschool

De studenten, lectoren en medewerkers van AP Hogeschool hebben hun hart op de juiste plaats. Dat bevestigen nog maar eens de vele Warme Acties waarmee ze een zelfgekozen goed doel ondersteunen voor de Warmste Week van radiozender Studio Brussel. Hieronder vind je een overzicht van al dat hartverwarmends.

Organiseer jij, een medestudent of een collega van AP nog een actie die hier niet bij vermeld staat? Laat het ons weten

Grafische en Digitale Media laat zich van origineelste kant zien

De studenten GDM werken als onderdeel van hun studieprogramma in kleine groepjes originele acties uit voor de Warmste Week. Elk team kiest een eigen goed doel, bedenkt een creatief initiatief om dit te ondersteunen en zet het vervolgens ook van A tot Z op poten. Ook dit jaar zorgde dat voor de zotste initiatieven. Zo heb je Snuffel mee voor TBC ten voordele van vzw APOPO die ratten inzet om tuberculose op te speuren, of de ludieke actie I'm Good Enough, dat bewustzijn wil creëren rond voedselverspilling. Wie steun jij?

De Warmste Markt op campus Meistraat

De studentenraad van het departement Management en Communicatie organiseerde samen met studentenverenigingen VADA, Dyonisos en Media op 10 december een appetijtelijke kerstmarkt op de binnenkoer van campus Meistraat. Er werden hamburgers, pannenkoeken, jenever en ander lekkers verkocht ten voordele van vzw Auxilia, een organisatie van vrijwillige (bij)lesgevers voor kinderen, jongeren en volwassenen in kansarmoede.

  • Totale opbrengst voor vzw Auxilia: 200€
EMI for life op campus Meistraat

De mediatheek en het medialab van AP organiseerden samen met de studenten en lectoren Journalistiek een Warmste Dag voor vzw Tejo die ambulante en laagdrempelige therapeutische begeleiding voor jongeren voorziet. Zo kon je op 13 december in ruil voor een gift plaatjes aanvragen bij de studentenzender Radio Crap, een ontspannende les yoga volgen of met je leukste vrienden de photobooth induiken.

  • Totale opbrengst voor vzw Tejo: 1620€

De studenten gingen de cheque overhandigen in Wachtebeke. Bekijk hier het filmpje.

Boekenmarkt op campus Spoor Noord

Het departement Onderwijs en Training organiseert voor de tweede keer een boekenmarkt voor het goede doel. Studenten, lectoren en andere geïnteresseerden kunnen hun collectie jeugdliteratuur uitbreiden én tegelijk de Senegalese basisschool Les Cajoutiers steunen. Met de opbrengst hoopt het departement heel wat kinderen ter plaatse kwaliteitsvol onderwijs te bieden. 

  • Meer weten? Kom langs op 18 of 20 december in de inkomhal van campus Spoor Noord - Noorderplaats, telkens van 9u tot 18u. 
  • Totale opbrengst voor basisschool Les Cajoutiers: nog niet gekend
Stadswaag Kerstmarkt 2018

Maar liefst 19 Antwerpse studentenclubs, waaronder heel wat verenigingen en studenten van AP, slaan de handen in elkaar voor vzw To Walk Again. Ze organiseren een warme kerstmarkt aan de Stadswaag.

Gerelateerde artikels