Overslaan en naar de inhoud gaan

Uniek project lerarenopleiding: MuZee, multidisciplinair aan zee!

Team studenten 5
© Team studenten lerarenopleiding AP

De AP-Lerarenopleiding Secundair Onderwijs zet jaarlijks een uniek pedagogisch project op: MuZee, multidisciplinair aan zee! Alle tweedejaarsstudenten tekenen in groepjes een uniek outdoorproject uit en voeren dit uit met zo’n 300 leerlingen van onze partnerscholen: het Stedelijk Lyceum Merksem, de Stedelijke Balletschool en het GO!-Atheneum Ekeren.

Studenten vertrekken vanuit hun vakexpertise, leren de transversale eindtermen te integreren en komen tot een uniek themaproject dat aan de kust zijn passende omgeving vindt. Leerlingen uit de secundaire scholen gaan hier gulzig op in en ontdekken een unieke leerervaring. Studenten groeien als vakexpert in complementaire teams. 

'De kracht van stilte! Dit heb ik vandaag ontdekt met 20 leerlingen rond mij' (Philip, student).

'Ik voel dat ik op dit project groei als leerkracht!' (Kaat, student)

Het doel is duidelijk. De leerinhouden en gevarieerde werkvormen zijn de instrumenten om in deze uitdagende nieuwe leeromgevingen, leerlingen te begeleiden in een outdoorproject. Ze zijn goed voorbereid maar lesgeven aan zee is toch nét iets anders dan in een schoolgebouw. Dat vraagt van studenten een competentiegestuurde aanpak.

'MuZee, een uniek idee – leerlingen, leerkrachten en lectoren samen aan zee' (Jorn, leerkracht)

'Leerkansen zien en benutten – er valt overal te leren en te kunnen!' (Lisa, docent).

Uniek in Vlaanderen!

Ook interesse in een lerarenopleiding? Schrijf je hier in voor ons volgende infomoment!

Gerelateerde artikels