Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik op de AP Onderzoeksdag

Onderzoeksdag AP

Op 27 april hebben onderzoekers uit de hele hogeschool de kans gekregen om elkaar te ontmoeten op Campus Spoor Noord tijdens onze Onderzoeksdag.

Het was een dag vol afwisseling tussen lezingen, workshops en de onderzoeksmarkt waar onderzoekers de output van hun projecten aan elkaar konden voorstellen.

Tijdens het plenaire gedeelte nam Koen Verhaert, de CEO van Verhaert Masters in Innovation (een toonaangevend bedrijf dat innovatieprocessen ondersteunt), iedereen mee in de mogelijkheden én uitdagingen om interdisciplinair aan de slag te gaan.

Aansluitend toonde Geert Marrin (adviseur Internationalisering van AP) dat AP’s European Project Semester een mooi voorbeeld is van interdisciplinariteit. Internationaal en interdisciplinair samengestelde studententeams krijgen hierin namelijk uitdagende projecten voorgeschoteld.

Op de onderzoeksmarkt kregen we een heel gevarieerd beeld van het onderzoek uit de verschillende departementen en schools of arts. We maakten ook kennis met een aantal externe organisaties zoals Wetenschap aan de Stroom, Ik heb een vraag, Kenniscentrum Sociaal Europa,… 

Na een bezoek aan de onderzoeksmarkt konden de deelnemers kiezen tussen vier workshops: een inleiding in het softwarepakket Nvivo (software voor kwalitatieve data-analyse), praktische tips hoe social media in te zetten om over hun onderzoek te communiceren, een intro in de mogelijkheden rond onderzoek en ontwikkelingssamenwerking, en methodieken om in een onderzoeksproject rekening te houden met de eindgebruiker.

Wie op de hoogte wil blijven van wat er leeft in AP op het vlak van onderzoek: volg ons op Twitter via @Research_at_AP.

Gerelateerde artikels