Overslaan en naar de inhoud gaan

Studeren in Antwerpen: onze ambassadeurs tippen hun favoriete spots

Studeren in Antwerpen hotspots AP Hogeschool

Wat zijn nu de beste plekjes in Antwerpen om te blokken, feesten, sporten, relaxen ... ? Speciaal voor jou verklappen Assia, Britt, Chelsea, Marijne, Mohamed en Zakaria hun favoriete hotspots als student in Antwerpen. 

 

HUNGRY 

Assia: “Bij Prandeo kan je heerlijk ontbijten en lunchen. Deze plek ligt vlak bij campus Spoor Noord. Erg handig als je een vroege les of springuur hebt. De gerechtjes zijn lekker en ook heel mooi gepresenteerd. Leuk voor foto’s!”  

Britt: Brandbar is een hippe koffiebar op 5 minuutjes wandelen van campus Spoor Noord. Eigenaars en powerduo Sara en Alain geven je elke keer een warme ontvangst. De gerechtjes zijn superlekker en ook veggie- én zelfs veganproof. Must try? De zelfgemaakte soepjes.” 

Britt: "Op het eilandje dicht bij campus Spoor Noord vind je Georges Espressobar. Deze charmante koffiebar heeft een terras vooraan waar je heerlijk kan vertoeven in de zon. Maar je kan ook binnen zitten als het weer wat minder is. De brownies zijn hier echt overheerlijk.”  

Chelsea: “Zin in gezond? Bij eeetwell vind je yummy smoothies, salades en bowls. Grote plus: ze hebben ook heel wat vegan opties.” 

Marijne: “De lekkerste pizza’s van ’t stad? Die vind je volgens mij bij Otomat. Nacho’s, vol-au-vent of geitenkaas en peer? Je kan het zo gek niet bedenken of hier leggen ze het op een pizza. Zeker het proberen waard!”  

Mo: "Pick & Mex ligt op 5 minuutjes wandelen van de Groenplaats. Hier kan je yummy Mexican food komen eten of afhalen. Op het menu vind je burrito's, taco's, quesedillas, nacho's en nog veel meer. Mijn persoonlijke favoriet? De vleesburrito met fruit punch Jarritos (een klassieke Mexicaanse frisdrank)."

 

STUDY  

Britt: Kolonel Coffee of Kolonel & Reede is een ideale plek om met je laptop neer te ploffen en te werken aan al je opdrachten. Maar je kan er natuurlijk ook gewoon lekker ontbijten, lunchen of chillen met je vrienden. De blueberry pancakes zijn sowieso een must-try.” 

Marijne: “Bij Cuperus kan je terecht voor de lekkerste koffie en mega vriendelijke bediening. In deze oase vol planten én met enorm veel stopcontacten ben je ook als student aan het juiste adres om te studeren.”  

Mo: "In koffiebar Belga & Co heb ik al heel wat uren doorgebracht. Het is hier bijna altijd rustig, waardoor je je er goed kan concentreren. De drankjes en koffietjes zijn een leuk extraatje en zijn ook niet al te prijzig. Vroeger kwam ik hier vaak tijdens examens om te blokken, nu kom ik er nog steeds regelmatig om te telewerken." 

Zakaria: Wasbar is een uniek concept en een van mijn lievelingsspots om mij te focussen op mijn (school)projecten. Je kan er niet alleen iets drinken en/of eten, maar tegelijkertijd zelfs een wasje draaien. Win-win!” 

 

SPORTY 

Chelsea: “Op zoek naar een leuke activiteit voor met je vrienden, maar mag het iets specialer zijn dan bijvoorbeeld bowlen? Dan is Indoor Karting echt een aanrader. Samen scheuren op de racebaan: echt superleuk!” 

Marijne: Blikfabriek Hoboken ligt net buiten de stad, maar is een echt pareltje om te ontdekken. Deze voormalige fabriek in de zuidrand is tot een gigantische creatieve en sociale ruimte omgetoverd. Je vindt er creatieve ateliers, een hoogteparcours, bmx-ruimte, panna en indoor voetbalvelden … Maar er is ook een gezellig barretje en heel wat groen voor als je het liever wat rustig aan doet.”  

Zakaria: “Als het mooi weer is, trek ik vaak naar het Kompan Calisthenics Park op De Kaai voor een outdoor workout. In deze openluchtfitness kan je tijdens het sporten genieten van de zon. Doordat er meestal ook andere mensen aan het sporten zijn, zorgt dit voor extra sfeer én motivatie om alles te geven.”  

 

PARTY

Assia: Bocadero is een zomerbar met een echt beachgevoel. Hier vind je palmbomen en zelfs een echt stukje strand in het midden van ’t stad! Je kan er genieten van zalige hapjes, drankjes en muziek.” 

Marijne: “Zin om helemaal los te gaan met je vrienden? Bezoek dan zeker eens karaokebar JOYT . Hier kan je je eigen karaokebox afhuren om de longen uit je lijf te zingen op de grootste hits.”  

Zakaria: Cargo Club (aka Red & Blue) is een oud pakhuis op een boogscheut van het MAS. Dit is dé plek waar Antwerpse studenten op donderdagavond uitgaan. De leuke sfeer en gevarieerde muziek zorgen voor een goeie vibe.” 

 

CHILL 

Assia: “Park Spoor Noord is een groot en groen park vlak naast de campus. Tijdens de middagpauze ga ik er heel vaak picknicken met mijn vriendinnen. In de zomer is ook Bar Noord geopend. Daar kan je terecht voor frietjes, pizza’s en drankjes. Een supergezellige plek en de perfecte instaspot.”  

Chelsea: “Park Spoor Noord ligt vlak naast de campus en is echt de place to be om even te ontladen na je lessen. Tijdens warmere dagen kan je er ook tussen de fonteinen lopen - of springen 😉 - voor wat extra afkoeling. En tijdens de zomer kan je in de pop-upbar ’s avonds ook genieten van een frisse cocktail.” 

Marijne: “Op het Hendrik Consienceplein kan je heerlijk chillen. Rond het plein zitten heel wat fijne adresjes waar je lekker kan eten en drinken. Bovendien kijk je er je ogen uit dankzij de prachtige architectuur.”  

Marijne: “Geen zin in grote en drukke bioscopen? Check dan zeker eens Filmhuis Klappei. Deze retro filmzaal heeft zalige zeteltjes waar je helemaal kan in wegzakken tijdens de film. De loslopende konijntjes op het terras krijg je er gratis bij.”  

Mo: "In het MAS zijn er altijd interessante expo's te zien. Als student krijg je korting waardoor de prijs goed meevalt en sommige tentoonstellingen zijn zelfs gratis. Ook een bezoekje aan het dakterras is een echte aanrader. Toegang is gratis en je hebt er een fantastisch panoramazicht over de hele stad en haven."  

 

SPECIAL MENTION: DE KAAIEN 

Ge zijt student in Antwerpen: als ge al eens op de kaaien hebt geweest ... ;-)

Assia: "Nood aan een break? Op de kaaien kan je echt tot rust komen. Als het mooi weer is, is deze plek ideaal voor een pauze."

Chelsea: "Op de kaaien kan je genieten van het zonnetje en het mooie uitzicht op het water. Ideaal voor een date met vrienden of gewoon wat me-time. De mooie zonsondergang krijg je er gratis bij. Ter hoogte van het Steen kan je ook een ritje maken in een reuzenrad." 

Mo: "Op de Scheldekaaien kom ik regelmatig wandelen of zitten aan het water - wees wel voorzichtig! - zeker als het mooi weer is. Hier kan je zelf volledig tot rust komen of gezellig samen met vrienden relaxen. Ook altijd leuk is een take-away of een ijsje halen om te picknicken langs het water. De Scheldekaai is erg groot, dus je hebt zeker genoeg keuze en plek om te zitten. Zelf verkies ik de kant aan het Zuid, omdat het daar meestal wat rustiger is."

Zakaria: “Als ik nood heb aan een wandeling om even na te denken of tot rust te komen, dan trek ik vaak naar de kaaien. Heel wat mensen komen er genieten van het zonnetje en het uitzicht op de Schelde. Een echte aanrader, zeker bij zonsondergang.” 

Gerelateerde artikels