Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Sociaal Werk organiseren Light it Up!

Light It Up

De derdejaarsstudenten van de bachelor Sociaal-Cultureel Werk organiseerden op donderdag 15 december 2022 'Light it up!' Dit event voor én door studenten was de ideale gelegenheid om even niet aan de examens te denken, gezellig bij te babbelen en nieuwe vrienden te maken.

De studenten kregen voor het vak ‘Projectmatig leren en werken’ de opdracht om een project te organiseren waarbij sociale integratie centraal staat. Uit onderzoek is gebleken dat eerstejaarsstudenten vaker stoppen met hun studie als ze geen vrienden of klasgenoten leren kennen. Daarom besloten de derdejaarsstudenten om een verbindend event te organiseren om juist die eerstejaars samen te brengen. 

Activiteiten

“Wil jij graag chilli sin carne?” was een vaak gestelde vraag tijdens de avond. Naast lekker eten en een goed gevulde bar, waren er tal van activiteiten voorzien. Zo kon je deelnemen aan een Free Podium, kon je bijbabbelen bij de Klappe & Happe en kon je sjoelbakken en nageltje klop spelen bij de speelhoek. Voor wie het wat uitdagender mocht, was er een escape room voorzien. In kleine groepen moest je aan de hand van verschillende raadsels uit de aula proberen te ontsnappen.

Organisatie

Astrid, student & projectleider Light It up: “Het was een spannende rit hiernaartoe. We hebben eerst onderzoek gedaan, vervolgens gebrainstormd en daarna zijn we begonnen aan de organisatie. Er waren veel eerstejaars aanwezig en de opkomst was groter dan verwacht, dus wij zijn echt heel tevreden. Vanavond hebben veel studenten elkaar leren kennen en daar draait het om”.

De organisatie kon ook rekenen op de hulp van de lectoren en van SWAP (Studenten Werken aan Participatie). Met een grote lach bedienden zij de bar en de kassa. De lectoren zijn alvast fan om van Light It Up een jaarlijks wederkerend evenement te maken om zo de opleidingscommunity te blijven versterken.

 

Zelf ook interesse in de bachelor Sociaal Werk?

Gerelateerde artikels