Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten ontwikkelen hartritmestoornis-app

app

Binnen het vak Internationaal project ontwikkelde een team van onze studenten ( Chingiz Mizambekov en Steven Dijcks), samen met studenten van Oulu (Marko Yulikulju en Veli-Pekka Porrassalmi), een app om hartritmestoornissen te detecteren.

De (responsive web-)app verzameld alle ecg meetdata van een zelf-gemaakte ECG-meettoestel. Nadat de data is gecapteerd kunnen vervolgens tot 12 mogelijke hartritmestoornissen worden gevonden. De data kan ook eenvoudig met de huisdokter worden gedeeld (tip van de dag: google/het internet is géén dokter, raadpleeg altijd je huisdokter!). De webapp heeft zelfs leuke mini-features zoals de mogelijkheid om de dichtsbijzijnde ziekenhuizen op te lijsten (gebaseerd op je huidige locatie)

De studenten baseerden hun werk op wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelden vervolgens een eigen algorithme (dat hier beschreven staat: SourcesAndAnalyzationAlgorithm). Een van de studenten heeft zelf een hartritmestoornis waardoor hij op zichzelf kon testen of alles goed werkt.

Zelf bekijken? Neem gerust een kijkje op http://finbelecg.ddns.net .

Gerelateerde artikels