Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten lerarenopleiding organiseren Iftar op de campus

Buffet Iftar 11
© Buffet Iftar

Lekker eten, gezellige babbels en heel veel respect voor elkaar: dat waren de magische ingrediënten van een zeer geslaagde Iftar op campus Noord. Studenten, lectoren en opleidingshoofden schoven samen aan tafel om te genieten van een heerlijke maaltijd. De organisatie lag in handen van de laatstejaarsstudenten Islamitische Godsdienst en Gezondheidsopvoeding (Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs)

Bij AP omarmen we diversiteit en dat hebben de laatstejaarsstudenten van de lerarenopleiding goed begrepen. Twee vakgroepen met zin voor initiatief vulden elkaar naadloos aan. Van de praktische organisatie tot het kokerellen, van de aankleding tot het uitzoeken van een goed doel: de studenten namen het heft in eigen handen. De culturele mix in het organiserende team zorgde bovendien voor een heel uitgebreid en divers menu. Behalve de traditionele gerechten die bij een Iftar horen konden alle gasten ook genieten van enkele typische Vlaamse lekkernijen.

Eten brengt iedereen bij elkaar.
(Fatimazohra Idrissi - studente Islamitische godsdienst) 

Iftar staat uiteraard niet alleen voor lekker eten. Samen bidden, bezinnen en genieten van elkaars gezelschap is minstens even belangrijk. Enkele studenten die meededen aan de ramadan deelden openlijk hun ervaringen en vertelden wat deze bezinningsperiode voor hen persoonlijk betekent. Aan de tafels werden dialogen op gang gehouden aan de hand van enkele stellingen over de vastenperiode. 'Verbinding' en 'samen zijn', daar draait het om.  

Ik vind het prachtig om te zien hoe zo'n initiatieven ons allemaal samen brengen. Studenten, lectoren en opleidingshoofden samen aan tafel, die samenhorigheid zorgt echt voor verbinding.
(Eva Maertens - Opleidingshoofd Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs)

De studenten kozen ervoor de Iftar volledig kosteloos aan te bieden. In ruil daarvoor konden gasten een vrije gift doen aan het humanitaire project 'Udruzanje Lejla', een plek waar kinderen met ontwikkelingsstoornissen samenkomen om te leren schrijven, lezen en communiceren. 

Zin om binnenkort ook een lerarenopleiding te volgen en je schouders te zetten onder straffe initiatieven?

Check dan zeker onze opleidingspagina of kom langs op één van onze infomomenten!

Gerelateerde artikels