Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Journalistiek maken radio voor Ringland

radio ringland

Als wake-upcall in de aanloop naar de verkiezingen pakt de Antwerpse actiegroep Ringland opnieuw uit met een gratis festival. Op zondagmiddag 5 mei kan je tijdens Radio Ringland op het Conscienceplein in Antwerpen komen genieten van muziek, dans, comedy en slam poetry. Onze studenten Journalistiek zijn als reporters ter plaatse. Zij brengen via de radio en social media live verslag uit van het event. 

Ringland is een brede burgerbeweging die ijvert voor een volledige overkapping van de Antwerpse Ring. Deze ingreep zou volgens de organisatie een positieve impact hebben op de leefbaarheid en stadsontwikkeling in Antwerpen. Met de verkiezingen voor de deur wil Ringland politici en Antwerpenaren nog een laatste keer wakker schudden. Daarom organiseren ze voor de vijfde keer op rij een gratis festival waarmee ze jong en oud willen samenbrengen, informeren en entertainen. 

Jongeren aan zet 

Radio Ringland mobiliseert naast gevestigde namen ook heel wat jong talent. Deze jongere generaties zijn onze toekomst en moeten volgens Ringland meer zeg krijgen in de plannen van de stad.

Op het podium van het Conscienceplein geven diverse acts het beste van zichzelf. Er is muziek van onder meer Farao en Slongs Dievanongs. De Ringlandband, onder leiding van Bert Embrechts, lanceert het nieuwe Ringlandlied. Comedian Jasper Posson zorgt voor een komische noot. En de jongeren van Let's Go Urban tonen hun beste dansmoves. De presentatie van het festival is in handen gegeven van Erika Van Thielen en AP-studenten Journalistiek.

Live verslaggeving door AP

Onze studenten Journalistiek brengen de hele middag live verslag uit van de gebeurtenissen op het plein en op het podium. In café ViaVia wordt voor de gelegenheid zelfs een pop-upstudio ingericht waar de studenten tussen alle acts door ook een rist praatgasten zullen interviewen. Naast experten en gewone burgers maken o.a. klimaatactiviste Anuna De Wever (Youth For Climate) en enkele kopstukken uit de Antwerpse politiek hun opwachting.

Praktisch

Radio Ringland: zondag 5 mei van 14 tot 18 uur op het Conscienceplein in Antwerpen. Het festival is live te beluisteren via de frequentie (107.8 FM) of website van Radio Stad en na afloop herbeluisterbaar via podcasts. Of ga gewoon zelf ter plaatse de sfeer opsnuiven.

Gerelateerde artikels