Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Journalistiek hosten Student Late Night op MNM

MNM student late night ap hogeschool antwerpen radio journalistiek media

Ook dit jaar slaan radiozender MNM en 6 Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor het project Student Late Night. Hierbij krijgen jonge mediastudenten de kans om 2 avonden live een eigen radioshow te hosten. MNM-dj's Evelyn De Backer en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens deze praktijkstage. Op maandag 8 en dinsdag 9 februari is AP Hogeschool aan de beurt. 

Steven Lemmens, Netmanager MNM: "Met Student Late Night geven we de mediamakers van morgen de kans om hun eerste stappen in de ether te zetten. Een groot succes als we kijken naar de voorbije jaren."

Student Late Night is dit jaar al aan z'n achtste editie toe. Ook in deze coronatijden werd alles op alles gezet om het project te kunnen herhalen, uiteraard in veilige omstandigheden. 

Bart De Raes, projectverantwoordelijke Student Late Night: “MNM en de zes hogescholen werken al jaren goed samen, en we zijn nog altijd enorm enthousiast over dit project. We hebben er dus alles aan gedaan om ook in 2021 Student Late Night te laten doorgaan. Er zal veel meer vanop afstand gebeuren, maar het resultaat blijft wel hetzelfde: de studenten maken hun eigen radioshow op de nationale radio. En daar zijn we in deze bizarre tijden extra blij om!”

Nathalie Allard, lector Audiojournalistiek: "Omwille van corona werken we dit jaar met een zeer afgeslankte versie. Per uitzending mogen er slechts 2 studenten naar de VRT-studio komen. De andere studenten bieden samen met mij online van thuis de nodige ondersteuning. Toch zijn we heel blij dat het project kan doorgaan. Het is een geweldige kans voor onze studenten."  

Vanuit AP Hogeschool nemen er dit jaar 13 laatstejaars uit de bachelor Journalistiek deel aan de Student Late Night: Amber Verswijvel, Anke Goergen, Charlotte Sieben, Hannah Meeusen, Hannah Petitjean, Isaura Leffelaer, Jana Van Casteren, Junae Andries, Lotte Sneyders, Maxim de Munck, Maxim van Mil, Yelena Hessels, Ygael Nys. 

De kans is groot dat je deze namen in de toekomst nog zal zien opduiken. De voorbije jaren is Student Late Night voor heel wat deelnemers immers een springplank gebleken naar een carrière in de media. MNM-sterren Cato Peeters, Dorianne Aussems en Kawtar Ehlalouch zijn slechte enkele AP-alumni die (mede) via deze weg een droomjob in de media wisten te scoren. 

Wil jij onze AP-studenten ook graag aan het werk horen tijdens Student Late Night?

Tune in: maandag 8 en dinsdag 9 februari tussen 22 en 23 uur op MNM

Wil jij zelf ook graag de mediamaker van morgen worden? 

Ontdek dan snel onze bachelor Journalistiek en/of bezoek een van onze infomomenten.

Gerelateerde artikels