Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Grafische en Digitale Media cityhoppen tijdens internationale projectweek

international projectweek GDM 5

De derdejaars Grafische en Digitale Media gingen afgelopen week de internationale tour op voor hun jaarlijkse projectweek. Terwijl de studenten hier thuis bezoek kregen van buitenlandse studenten en gastdocenten, mochten enkele lucky AP'ers in Barcelona en Amsterdam aan de slag. 

Tijdens de internationale projectweek werden de lessen even op pauze gezet, zodat studenten virtueel of in real life konden cityhoppen langs Amsterdam, Barcelona, Jakobstad, Namen, Oulu, en Zaragoza. Voor iedere stad stond een specifieke briefing op het programma. Sommige studenten gingen old school aan de slag met schaar, papier en verf, terwijl anderen hun skills in HTML, CSS, JS en PHP mochten showen. Zo kon iedereen zijn eigen talenten ten volle benutten. De projectweek werd deze ochtend afgesloten met een gezamenlijk presentatiemoment. 

Jakobstad

Team Jakobstad ontwierp een designmanifest voor jonge designers. 

Zaragoza

Team Zaragoza creëerde een online quiz over de steden Antwerpen, Namen en Oulu. Hiervoor haalden de studenten hun topskills in CSS, HTML, JS en PHP boven. Ook de vragen moesten de studenten zelf bedenken. En dus trainden ze naast hun grafische kennis ook hun landenkennis.

Namur

Team Namen werkte aan een typografische reeks van drie posters met de slogan “We don’t work, we play”. Die werd uitgewerkt volgens de thema's: ‘textuur & materialen’, ‘vormen’, ‘symmetrisch/asymmetrisch’ en ‘geluid & ritme’.   

rsz_1artikel_2.jpg

Oulu

Team Oulu kreeg als opdracht ‘How to make Samsung great again’.

Barcelona

In Barcelona was er geen tijd voor siësta's op het strand. De studenten stelden een sportieve stadsgids samen voor locals waarin onder meer surfen, skate- en longboarden, inlineskaten en BMX aan bod moesten komen. Kers op de taart waren de fotografielessen in een professionele fotostudio. 

Amsterdam

In dit project wek je je onderzoeks-, communicatie- en ontwerpvaardigheden over een maatschappelijk probleem in Amsterdam op. Het doel is om de nieuwsgierigheid en het conceptueel denken van studenten te delen om een duurzaam en betekenisvol product te creëren.

Antwerpen

Team Antwerpen bracht verslag uit als vliegende reporters. Zij zorgden ervoor dat iedereen op de hoogte bleef van elkaars projecten en leverden content aan voor de social media. Zo gingen ze onder meer als APstagrammer aan de slag via onze Instagram stories.

Dit artikel werd opgesteld in samenwerking met de studenten Grafische en Digitale Media. 

 

 

Gerelateerde artikels