Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten GDM stellen eindprojecten pop-up design studio’s voor

Voorstelling eindprojecten 5

In april lanceerden twee teams tweedejaarsstudenten Grafische en Digitale Media hun eigen pop-up design studio: Studio Ahead en 51°Noord. Zeven weken lang stonden de studenten aan het roer van hun creatieve onderneming. Gisteren stelden ze met trots hun verwezenlijkingen aan de jury voor en reflecteerden ze over een intensieve maar leerrijke ervaring als startende ondernemer. “Wij zijn onszelf tegengekomen, maar door deze onvergetelijke ervaring staan we vandaag sterker dan ooit in onze schoenen.”

Na een selectieperiode stelde de opleiding twee teams samen die na de paasvakantie van start konden gaan met de lancering en de branding van hun eigen pop-up studio. De weken die erop volgden, beheerden ze een eigen klantenportefeuille, namen ze opdrachten aan, werkten ze huisstijlen en ontwerpen uit voor diverse organisaties en vzw’s en bouwden ze samen aan een rendabele onderneming. “Wat meteen opvalt, is de variatie van taken eigen aan ondernemen. We voelden ons niet alleen grafische ontwerpers, maar ook adviseurs en time managers”, aldus een studente. “Deze skills komen natuurlijk heel hard van pas wanneer we na onze opleiding beslissen een bureau op te richten of als freelancer aan de slag te gaan.”

_DSC0016.jpg

Fosbury & Sons en Lonely Alien

Beide teams konden hun studio op een inspirerende locatie in het Antwerpse uitbouwen. 51°Noord kreeg gedurende de hele periode een kantoor bij Fosbury & Sons, een indrukwekkende gedeelde werkplek die bekend staat om haar vernieuwende kijk op ‘werken’ en Studio Ahead kwam terecht bij Lonely Alien, een jong, innoverend creatief digitaal agentschap dat een stek heeft in het Antwerpse House Of Innovation.

Toekomst

Of ze nu verder willen ondernemen was de grote vraag van de jury. “We weten nu zoveel meer, de drempel om te gaan ondernemen is veel kleiner geworden”, zegt studente Suzanne Akgun. “In het derde jaar kunnen we stage lopen bij een extern bedrijf, wat ook interessant is, want op die manier krijgen we de kans om al tijdens onze opleiding te kunnen proeven van beide werelden.”

Powered by AP

 “Ook in de toekomst willen we nog dynamische, professionele design studio’s creëren, gerund door onze studenten en powered by AP”, zegt opleidingshoofd Wim Lauwers. “Zowel voor de opleiding als voor de studenten was dit een pilootproject. We streven ernaar dit programma te laten groeien in de komende jaren.”

 

Benieuwd naar de pop-up design studio’s?

Surf dan snel naar www.studioahead.be en www.51gradennoord.be

Gerelateerde artikels