Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Elektromechanica - duaal leren proeven van toekomstige werkplek

Groepsfoto duaal leren

De dertien studenten uit het duaal leren-traject van Elektromechanica hebben hun academiejaar op een bijzondere manier afgetrapt. Tijdens een leerrijke speeddate maakten ze kennis met 5 bedrijven, waarvan ze er binnenkort eentje hun werkplek mogen noemen.

_DSC0091.JPG

Wie aan duaal leren doet, combineert namelijk werken met studeren. Het traject is sinds dit jaar nieuw bij de opleiding Elektromechanica en houdt in dat je drie dagen in de week les volgt en de overige twee werkdagen je leerstof in de praktijk omzet, door mee te draaien in een bedrijf.  

_DSC0095.JPG

Op de speeddate konden de studenten alvast kennismaken met de vijf bedrijven waar Elektromechanica mee samenwerkt. Op het einde van de speeddate gaven de studenten de drie werkplaatsen door waar ze het liefst bij aan de slag gaan. Daaruit wordt er een selectie gemaakt en na de herfstvakantie starten ze aan hun alternerend traject.

_DSC0093.JPG

Coördinator Annelies Tytgat is enthousiast over de groep studenten: “Het is een heel geëngageerde groep met verschillende profielen. Sommigen komen recht van het middelbaar, anderen hebben reeds gewerkt of volgden al een jaartje universiteit … Iedereen heeft alvast één ding gemeenschappelijk: aan enthousiasme en engagement hebben onze studenten geen gebrek.”

Gerelateerde artikels